Σε αυτήν τη χώρα, η μάσκα που καλύπτει μόνο τη μύτη είναι το νέο (αμφιλεγόμενο) trend

Εντάξει, κάνει και λίγη δουλίτσα.

Article featured image
Article featured image


Μάσκες κατά του κορωνοϊού, που καλύπτουν μόνο τη μύτη και μπορεί να φοριούνται ακόμη κι όταν κάποιος τρώει ή πίνει, είναι διαθέσιμες προς πώληση πλέον στη Νότια Κορέα, αλλά δεν τις έχουν δει όλοι με καλό μάτι.

Το «kosk», ένας συνδυασμός του ko, που στα κορεατικά σημαίνει μύτη και του mask (σ.σ. η μάσκα στα αγγλικά) κυκλοφόρησε από μια εταιρεία που ονομάζεται Atman και πωλείται έναντι 9.800 γουόν (7,10 ευρώ) η 10αδα. Αποτελείται από δύο κομμάτια, το ένα από τα οποία αφαιρείται για να μένει ακάλυπτο το στόμα.

Εν τω μεταξύ, τρεις επαναχρησιμοποιήσιμες μάσκες που καλύπτουν μόνο τη μύτη ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμες σε διαφορετικά χρώματα για 2.000 γουόν (1,46 ευρώ). Οι μάσκες αυτές έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται και κάτω από μια κανονική μάσκα που καλύπτει το στόμα, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί όταν κάποιος τρώει ή πίνει έξω μαζί με άλλα άτομα.

b3980025-1f82-46d1-bc8a-d2e456ec732d.jpgΟι -ομολογουμένως- ασυνήθιστες μάσκες πάντως, έχουν πυροδοτήσει συζήτηση και αντιδράσεις στο διαδίκτυο. «Πουλάνε και τσαγιέρες φτιαγμένες από σοκολάτα;» αναρωτήθηκε ένας χρήστης στο ρώτησε Twitter, ενώ ένας άλλος σχολίασε, «Ηλιθιότητα άλλου επιπέδου!».

Ενας άλλος επεσήμανε εύστοχα πως «δεν διαφέρει σε τίποτα από τους ανθρώπους που φορούν τις μάσκες τους κάτω από τη μύτη τους».Ωστόσο, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η μύτη είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εισέλθει ο κορωνοϊός στο σώμα μας, επομένως η χρήση μάσκας μύτης μπορεί να μην είναι τόσο γελοία όσο φαίνεται.

Η καθηγήτρια Καθρίν Μπένετ, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Ινστιτούτο Υγείας του Πανεπιστημίου Deakin στην Αυστραλία, είπε ότι οι μάσκες που καλύπτουν μόνο τη μύτη είναι μια «περίεργη ιδέα» αλλά είναι «καλύτερες από το τίποτα». «Μάλλον κάνουν οριακά τη διαφορά», πρόσθεσε.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ (22.907) την Πέμπτη, αφού έσπασαν το φράγμα των 20.000 για πρώτη φορά την Τετάρτη, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Ομικρον.

Ωστόσο, το έθνος της ανατολικής Ασίας έχει καταγράψει σχετικά χαμηλό αριθμό θανάτων (6.812) από την αρχή της πανδημίας. Αυτό «μεταφράζεται» σε 133 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σε σύγκριση με 2.300 ανά εκατομμύριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και 2.747 στις ΗΠΑ.


Πηγή: huffingtonpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ