Η Meta παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις παρενοχλήσεις στο Metaverse

Εισάγει ένα σύστημα που τοποθετεί «προσωπικά όρια» στον εικονικό κόσμο.

Article featured image
Article featured image


Έπειτα από τα διάφορα περιστατικά παρενόχλησης στο metaverse που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, όπως για παράδειγμα η περίπτωση της 43χρονης Νίνα Τζέιν Πατέλ που ανέφερε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 3-4 αρσενικά avatars, η Meta έρχεται να πάρει περισσότερα μέτρα για να κάνει ασφαλέστερες τις ψηφιακές «γειτονιές» του Metaverse.



Αναλυτικότερα, η μητρική εταιρία του Facebook, έχει κυκλοφορήσει δύο metaverse εφαρμογές, το «Horizon Worlds» που είναι μια κυρίως δημιουργική πλατφόρμα και το «Horizon Venues», στο οποίο οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανές εκδηλώσεις. Σε αυτά τα metaverse μπορείτε να εισέλθετε φορώντας τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας «Oculus (πλέον γνωστά ως Meta Quest)».

Μετά τις καταγγελίες, η Meta αποφάσισε να εισάγει στο «Horizon Worlds» και στο «Horizon Venues» ένα σύστημα «προσωπικών ορίων» που θα είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Αυτό το χαρακτηριστικό δημιουργεί ένα αόρατο τείχος γύρω από το avatar που σας αντιπροσωπεύει στον ψηφιακό κόσμο και έτσι οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να σας πλησιάσουν πολύ, αποφεύγοντας έτσι ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις. Το σύστημα ωστόσο θα εξακολουθεί να επιτρέπει στους χρήστες να απλώσουν και να ακουμπήσουν τα ψηφιακά τους χέρια για ένα ψηφιακό «κόλλα πεντε».

prosopika-oria-metaverse-1_city.png
Τα «προσωπικά όρια» δεν θα είναι ορατά όπως φαίνεται στην εικόνα. Ο λόγος που φαίνονται εδώ είναι επεξηγηματικός.



Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της Meta, το νέο σύστημα βασίζεται σε ένα υπάρχον χαρακτηριστικό, στο οποίο τα χέρια των χρηστών εξαφανίζονται αν πάνε να πλησιάσουν το ψηφιακό avatar κάποιου άλλου, ως μέτρο αποφυγής παρενοχλήσεων.

Η εκπρόσωπος της Meta, Kristina Milian, επιβεβαίωσε ότι οι χρήστες δεν μπορούν να απενεργοποιήσουν τα προσωπικά τους όρια, καθώς το σύστημα έχει ως στόχο να θεσπίσει τυπικούς κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα πρέπει να αλληλεπιδρούν στον ψηφιακό κόσμο. Ωστόσο, μελλοντικές αλλαγές ίσως να επιτρέψουν στους χρήστες να προσαρμόσουν το μέγεθος της ακτίνας.

prosopika-oria-metaverse-2_city.png
Ενδεικτική εμβέλεια των «προσωπικών ορίων»



Αξίζει να σημειωθεί πως εάν κάποιος προσπαθήσει να περπατήσει ή να τηλεμεταφερθεί μέσα στον προσωπικό σας χώρο, η κίνησή του προς τα εμπρός θα σταματήσει. Ωστόσο, η Milian λέει ότι θα μπορείτε ακόμα να προσπεράσετε ένα άλλο avatar, έτσι ώστε οι χρήστες να μην μπορούν κάνουν πράγματα όπως να χρησιμοποιούν τα όριά τους για να μπλοκάρουν εισόδους ή να παγιδεύουν άτομα σε κάποιον εικονικό χώρο.

Με πληροφορίες από unboxholics, oculus.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ