43χρονη μητέρα καταγγέλλει πως δέχτηκε ομαδικό βιασμό στο metaverse

«Ήταν ένας σουρεαλιστικός εφιάλτης, έμοιαζε σαν πραγματικό γεγονός».

Article featured image
Article featured image


Η ψυχοθεραπεύτρια, ερευνήτρια εικονικής πραγματικότητας και μητέρα, Νίνα Τζέιν Πατέλ, κατήγγειλε ότι ο σουρεαλιστικός εφιάλτης της ξεκίνησε λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στον εικονικό κόσμο «Horizon Worlds» του Metaverse. «Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από την είσοδό μου δέχθηκα φραστική και σεξουαλική παρενόχληση. Τρία - τέσσερα αρσενικά avatar βίασαν εικονικά το avatar μου και τράβηξαν φωτογραφίες. Καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω, φώναζαν: “μην παριστάνεις ότι δεν σου άρεσε”», ανέφερε η 43χρονη σε ανάρτησή της στο medium σημειώνοντας ότι τα όσα βίωσε έμοιαζαν σαν πραγματικά, λόγω των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιεί η προσομοίωση, χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στον συναισθηματικό της κόσμο.

«Ήταν μια φρικτή εμπειρία, που συνέβη τόσο γρήγορα, προτού προλάβω καν να σκεφτώ να θέσω σε λειτουργία τον φράκτη ασφαλείας», έγραψε η 43χρονη γυναίκα που ζει στο Λονδίνο, αναφερόμενη στη λειτουργία «Safe Zone» της Meta, που επιτρέπει στους χρήστες να ορθώνουν ένα φράγμα στη διάδραση με άλλους χρήστες.

nina-jane-patel-kai-to-avatar-tis_city.jpg
Η Νίνα Τζέιν Πατέλ και το avatar της



Το συμβάν αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Meta αποκάλυψε ότι μια γυναίκα είχε δεχθεί εικονική επίθεση και «θωπείες» στην πλατφόρμα. Αν και η Πατέλ είχε δημοσιοποιήσει τον εφιάλτη της τότε, δεν υπήρξε αρκετή ανταπόκριση και τώρα επιδιώκει να αναδείξει το συμβάν στην επικαιρότητα για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενδέχεται να καραδοκούν στην πλατφόρμα: «Η παρενόχληση στο metaverse είναι σοβαρό ζήτημα κι η βιομηχανία οφείλει να βρει τρόπους να θέσει σε εφαρμογή τους σωστούς ελέγχους ασφαλείας και τα κατάλληλα μέτρα. Αυτό αποτελεί και θα αποτελεί πρόβλημα τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες καθώς ο κόσμος μας μετακινείται από το δισδιάστατο internet, όπως το γνωρίζουμε, στο τρισδιάστατο διαδικτυακό διάστημα, το metaverse», λέει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Post» ο εκπρόσωπος της Meta, Τζο Όσμπορν, εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό και δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία θα προβεί σε «βελτιώσεις» για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των χρηστών.




Με πληροφορίες από iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ