Αν είσαι λάτρης του (καλού) φαγητού, αυτοί είναι οι 10 προορισμοί που πρέπει να επισκεφθείς

Οι χρήστες του Tripadvisor προτείνουν τους 10 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς για όλους εμάς που θεωρούμε το φαγητό αναπόσπαστο κομμάτι μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας (μεταξύ πολλών άλλων).

Article featured image
Article featured image


Κάθε χρόνο, το Tripadvisor ανακοινώνει τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο, με βάση τις κριτικές και τις αξιολογήσεις των χρηστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, το 71 τοις εκατό των Αμερικανών δήλωσαν ότι είναι πιθανό να ταξιδέψουν για αναψυχή το 2022 και υπάρχει ένα σημείο στο οποίο οι λάτρεις του φαγητού θα συνεχίσουν να συρρέουν και αυτό δεν είναι άλλο από τη Ρώμη.

Η Αιώνια Πόλη ονομάστηκε ο κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις του φαγητού, και εύλογα: είναι το σπίτι του cacio e pepe, της amatriciana και της τέλειας τηγανητής αγκινάρας. Στην Αμερική, η Νέα Υόρκη κατέλαβε την πρώτη θέση για προορισμούς για φαγητό. Εκτός από το φαγητό, η Μαγιόρκα στην Ισπανία χαρακτηρίστηκε ως ο πιο δημοφιλής από όλους τους trending προορισμούς.

«Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και θα χρειαστούμε πολύ περισσότερο από μια μέρα για να απολαύσουμε τη ζωή σε αυτήν την πόλη», γράφει το Tripadvisor. «Η πόλη είναι ένα πραγματικό κολάζ από πλατείες, υπαίθριες αγορές και εκπληκτικές ιστορικές τοποθεσίες. Μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι, να επισκεφτούμε το Κολοσσαίο και το Πάνθεον και να δοκιμάσουμε έναν τέλειο εσπρέσο ή ένα παγωτό πριν περάσουμε ένα απόγευμα για ψώνια στο το Campo de’Fiori ή Via Veneto».

Αυτοί είναι οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί για φαγητό, σύμφωνα με το Tripadvisor:

  1. Ρώμη, Ιταλία
  2. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  3. Παρίσι, Γαλλία
  4. Ντουμπάι, ΗΑΕ
  5. Βαρκελώνη, Ισπανία
  6. Μαδρίτη, Ισπανία
  7. Σάο Πάολο, Βραζιλία
  8. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  9. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
  10. Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη


Όσοι έχουν επισκεφτεί έστω και μια φορά τη Ρώμη, μπορούν να επιβεβαιώσουν τη γαστρονομική υπεροχή της. Για μια τέλεια μέρα φαγητού, ας επισκεφτούμε στο Roscioli, μια Salumeria η οποία προσφέρει μια κουζίνα με προμήθειες από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ιταλία και ας παραγγείλουμε... τα πάντα. Για κάτι φανταχτερό (με θέα που κόβει την ανάσα), δεν μπορούμε να παραλείψουμε το La Pergola, το εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin στην κορυφή του Rome Cavalieri, το A Waldorf Astoria Hotel. Φυσικά, τι είναι η Ρώμη χωρίς aperitivo; Τα σοκάκια της γειτονιάς είναι τα καλύτερα για αυτό, επομένως ας εξερευνήσουμε τα τοπικά στέκια όπου κι αν μένουμε. Επίσης το πολυτελές Hassler Bar, σε απόσταση αναπνοής από τα ισπανικά σκαλιά, έχει το καλύτερο κοκτέιλ negroni στην πόλη.


Πηγή: Food & Wine

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ