Γιατί ένα MBA παρέχει εργασιακή ασφάλεια

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Frederick, ανάμεσα σε αποφοίτους του Μεταπτυχιακού του Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), το 96% αυτών εργάζονται με πλήρη απασχόληση, ενώ το 4% έχουν τη δική τους επιχείρηση. Αυτό θα πει εργασιακή ασφάλεια!

Article featured image
Article featured image


Αν έχεις τις κεραίες σου ανεβασμένες και παρακολουθείς τις εξελίξεις, θα ξέρεις πως καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις σε ένα ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, υπό το βάρος της αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία της νόσου Covid-19 παγκοσμίως. Οι επιχειρήσεις δεν έμειναν ανεπηρέαστες. Έχουν τα στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις, γρήγορα και αποφασιστικά; Που κατανοούν τα νέα δεδομένα και που γνωρίζουν τα σύγχρονα εργαλεία, τα οποία βοηθούν μια επιχείρηση να είναι πιο ευέλικτη και πιο ανθεκτική; Το ανθρώπινο δυναμικό, που είναι το θεμέλιο κάθε επιχείρησης, χρειάζεται ένα ισχυρό υπόβαθρο στη διοίκηση επιχειρήσεων ώστε μια επιχείρηση να είναι σε θέση να πετύχει.


Απασχολησιμότητα: το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα


Ένα Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία στους επαγγελματίες του χώρου της διοίκησης επιχειρήσεων, ώστε να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Frederick (Φεβρουάριος 2021) ανάμεσα σε απόφοιτους του Μεταπτυχιακού του Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), το 96% αυτών εργάζονται με πλήρη απασχόληση ενώ το 4% έχουν τη δική τους επιχείρηση. Αυτό θα πει εργασιακή ασφάλεια.

Η έρευνα κατέδειξε με σαφήνεια την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των αποφοίτων του Πανεπιστημίου: Μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού τους τίτλου σπουδών, το 43% άλλαξε δουλειά κι αυτό σημαίνει καλύτερους όρους εργοδότησης, με μισθολογική αύξηση.

Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Frederick που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα (80%), απασχολούνται σε μια σειρά από τομείς: στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό (35%), στον κατασκευαστικό (10%), στον συμβουλευτικό, στους τομείς της τεχνολογίας, του τουρισμού, της υγείας, της εκπαίδευσης, της μηχανικής, της ενέργειας και αλλού. Εργοδοτούνται επίσης στον δημόσιο τομέα ή απασχολούνται σε δικές τους επιχειρήσεις.

Για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των αποφοίτων του, το Πανεπιστήμιο Frederick συνδυάζει το ακαδημαϊκό υπόβαθρο με την εργασιακή εμπειρία και τους δίνει την ευκαιρία να δικτυωθούν με κορυφαίους επιχειρηματικούς οργανισμούς, χάρη στις σχέσεις του Πανεπιστημίου με τον κόσμο των επιχειρήσεων.

mba23_4.2.jpg


Ευελιξία κινήσεων, γρήγορες αποφάσεις


Αυτά είναι τα δύο καίρια στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις τη δική σου θέση και να κάνεις τη διαφορά στον κόσμο των επιχειρήσεων. Για να τα αποκτήσεις, χρειάζεται να χτίσεις πάνω στις σταθερές αξίες της διοίκησης επιχειρήσεων: τον σωστό σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη διαχείριση αποτελεσματικών μεθόδων για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.

Σε όποιο τομέα και αν επιλέξεις να δραστηριοποιηθείς - των υπηρεσιών, της παραγωγής, του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα - θα αποκτήσεις τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αναλύεις τα δεδομένα της αγοράς και να αναπτύσσεις καινοτόμες στρατηγικές που θα ανταποκρίνονται σε κάθε νέα πρόκληση.

To ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Frederick, με διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά αλλά κυρίως μέσα από συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα ειδίκευσής του, προσφέρει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου μια ολοκληρωμένη κατανόηση του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου.


Γιατί το
MBA του Πανεπιστημίου Frederick:


-Προσφέρει ευελιξία στον τρόπο σπουδών σου: επέλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει με μαθήματα εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία στο campus.

-Σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις μερική ή πλήρη φοίτηση, ανάλογα με τις ανάγκες στην προσωπική σου ζωή.

-Σου επιτρέπει να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου σε ρυθμούς που σε βολεύουν, με μέγιστο χρόνο φοίτησης τα τρία χρόνια.

-Τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο είναι απογευματινά για να μπορείς να εργάζεσαι τα πρωινά, εάν επιλέξεις το συμβατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

-Μπορείς να επιλέξεις το Online MBA και να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα σε χρόνο που σε βολεύει, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεσαι.

-Τα μαθήματα προσφέρονται στην αγγλική, την καθολικά αναγνωρισμένη ως εταιρική γλώσσα (business language) που θα σε βοηθήσει να ανταποκριθείς καλύτερα στις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας.


+ To Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, τόσο εξ αποστάσεως όσο και με φυσική παρουσία. O νέος κύκλος σπουδών για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 ξεκινά στις 14 Φεβρουαρίου 2022. Για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 (Λευκωσία), 25730975 (Λεμεσός), ή μέσω email στο info@frederick.ac.cy.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ