Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο ετοιμάζεται για το πρώτο του ταξίδι

Εν τω μεταξύ, τον Ιανουάριο, πέρασε και από το λιμάνι της Λεμεσού.

Article featured image
Article featured image


Η κατασκευή του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο χρειάστηκε παραπάνω από τρία χρόνια και είναι πλέον έτοιμο να δεχτεί επιβάτες. Έχει μήκος 362 μέτρα (1.188 πόδια) και πλάτος 64 μέτρα (210 πόδια), έχει 18 καταστρώματα και 2.867 deluxe δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6.988 επισκέπτες.

Το πλήρωμά του μπορεί να φτάσει τα 2.300 άτομα. Το παρθενικό ταξίδι του «Wonder of the Seas» θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου από το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα με προορισμό την Καραϊβική. Το κρουαζιερόπλοιο, το πέμπτο της σειράς «Oasis» της «Royal Caribbean» κατασκευάστηκε στη Γαλλία στα ναυπηγεία της Saint-Nazaire.

wonder-of-the-seas-1_city.jpg
Φωτογραφία: Royal Caribbean



«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συστήνουμε στο επιβατικό κοινό όλου του πλανήτη το Wonder of the Seas και τα παγκοσμίου κλάσης χαρακτηριστικά του» δήλωσε στο CNN ο Mark Tamis, Α’ αντιπρόεδρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της «Royal Caribbean International». «Από τον σχεδιασμό μέχρι την παράδοση, χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία μας, ενώ αξιοποιήσαμε και τις προτάσεις των φιλοξενούμενών μας όπως και το feedback από τους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας ώστε να δημιουργήσουμε κάτι που πραγματικά προκαλεί δέος».

wonder-of-the-seas-4_city.jpg
Φωτογραφία: Royal Caribbean





O αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε να παραδοθεί το κρουαζιερόπλοιο το 2021, όμως υπήρξε καθυστέρηση εξαιτίας της πανδημίας. Το «Wonder of the Seas» περιλαμβάνει οκτώ «γειτονιές», μία από τις οποίες περιέχει πάνω από 20.000 αληθινά φυτά, μια τεράστια νεροτσουλήθρα, μια πολύ μεγάλη πισίνα και μια επίσης πολύ μεγάλη κινηματογραφική οθόνη, γυμναστήριο και υποδομές για διάφορα σπορ.

wonder-of-the-seas-3_city.jpg
Φωτογραφία: Royal Caribbean



Τον Μάιο του 2022 το «Wonder of the Seas» θα πλεύσει στην Ευρώπη. Εκεί θα προσφέρει 7ήμερες κρουαζιέρες στη Μεσόγειο με αφετηρία τη Βαρκελώνη και ένα λιμάνι κοντά στη Ρώμη.

wonder-of-the-seas-5_city.jpg
Φωτογραφία: Royal Caribbean




wonder-of-the-seas-6_city.jpg
Φωτογραφία: Royal Caribbean



Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο του 2022, το μεγαλειώδες κρουαζιερόπλοιο αγκυροβόλησε και στο λιμάνι της Λεμεσού και ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος έγραψε σε ανάρτησή του: «Είναι τεράστια τα οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό μας, όταν κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες ελλιμενίζονται στην Κύπρο. Καλωσορίζουμε στο Λιμάνι της Λεμεσού το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Wonder of the Seas της Royal Caribbean».



Με πληροφορίες από travel.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ