H Ρωσία λέει ότι ο βομβαρδισμός σε νοσοκομείο παίδων είναι «fake news»

Τι συνέβη τελικά με το βομβαρδισμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη;

Article featured image
Article featured image


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι καταγγελίες της Ουκρανίας σύμφωνα με τις οποίες ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε ένα νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη είναι «ψευδείς ειδήσεις», εξηγώντας πως επρόκειτο για μια πρώην μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.



«Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις», ανέφερε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στον λογαριασμό του στο Twitter. Ο Πολιάνσκι επεσήμανε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από την οποία οι Ουκρανοί έριχναν πυρά.



Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι διεξάγει γενοκτονία αφού Ουκρανοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε το νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη χθες Τετάρτη. Νωρίτερα το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ανέφερε, επίσης, ότι η επίθεση τραυμάτισε άλλους 17 ανθρώπους, ανάμεσά τους και έγκυες γυναίκες, γιατρούς και παιδιά που θάφτηκαν κάτω από ερείπια.

Οι Ρώσοι από την αρχή της εισβολής τονίζουν πως προβαίνουν σε «πλήγματα ακριβείας» και δεν στοχοποιούν αμάχους. Εντούτοις, τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι ήδη μετρούν πάνω από 1.400 πολίτες νεκρούς από την εισβολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ