Η Σάρον μάζεψε όλους τους φίλους της για ένα «προθανάτιο μνημόσυνο»

Η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο το 2016, αλλά παρέμεινε θετική και αποφάσισε να το «γιορτάσει» με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Article featured image
Article featured image


«Δεν είναι πόνος, είναι μία ευκαιρία για μένα να κάνω ένα πάρτι και να απολαύσω τη ζωή αυτήν τη στιγμή». Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε η Σάρον Τζακσον την «εξόδιο» τελετή που οργάνωσε για τον εαυτό της τον περασμένο μήνα.

Η Τζάκσον, από το βόρειο Μπέλφαστ, έχει διαγνωστεί με καρκίνο τελικού σταδίου και είπε πως η ιδέα για το «προθανάτιο μνημόσυνο» τής ήρθε ενώ μιλούσε με μία φίλη. Η τελετή ήταν «μία γιορτή της ζωής.... αντί για κάτι σκοτεινό για την κατάσταση», είπε. «Γιατί να το χάσω όλο αυτό; Το μάζεμα όλων των φίλων μου σε ένα μέρος».

Το 2016, σε ηλικία 53 ετών οι γιατροί διέγνωσαν τη Σάρον με καρκίνο. Από τότε, παρέμεινε συγκεντρωμένη στη θετική πλευρά της ζωής και αποφάσισε να οργανώσει εκ των προτέρων την κηδεία της, αποφασίζοντας και για την διακόσμηση του φέρετρού της, με φωτογραφίες των συγγενών και των φίλων της.

sharon-jakcson-kidia-6_city.png
Η Σάρον δοκιμάζει το φέρετρό της. Φωτογραφία: sundayworld



Η Τζάκσον είπε ότι ζήτησε από τους φίλους της να γράψουν αστείους και σαρκαστικούς επικήδειους. «Συμφώνησαν όλοι να μου τους διαβάσουν εκείνο το βράδυ. Αυτή τη νύχτα δεν θα λέγαμε αντίο. Θα μας αναστάτωνε αυτό. Ήθελα οι φίλοι μου να φύγουν με γέλια».

sharon-jakcson-kidia_city.png
Φωτογραφία: SHARON JACKSON / BBC



Έτσι και έγινε ένα σαββατόβραδο του Φεβρουαρίου που η ίδια χαρακτήρισε «επικό». «Ήταν γεμάτο χαρά, χιούμορ, αγάπη και όλα όσα περίμενα. Παίζαμε μουσική μέχρι τις 2 τα ξημερώματα».

sharon-jakcson-kidia-4_city.png
Φωτογραφία: sundayworld



Μιλώντας στο BBC, η Σάρον θέλησε να μοιραστεί τη δική της φιλοσοφία με άλλους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με τελικό στάδιο του καρκίνου: «Γιορτάστε τη ζωή. Μην αφήσετε τον καρκίνο να σας υπαγορεύσει πως αυτό είναι το τέλος. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βυθιστείτε στην σκοτεινή τρύπα της κατάθλιψης, σκεπτόμενοι ότι αυτό είναι το τέλος της ζωής σας. Δεν είναι. Μπορείτε να κάνετε ένα πάρτι, γιορτάστε με φίλους και συγγενείς και αγκαλιάστε τη ζωή που ζήσατε μαζί τους».

sharon-jakcson-kidia-2_city.png
Φωτογραφία: SHARON JACKSON / BBC



Με πληροφορίες από lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ