Αυτές οι χώρες έχουν τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους
Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Ελλάδα.
Τρίτη 15 Μαρτίου 2022
2
λεπτά
Στους 5 πιο κακοπληρωμένους λαούς κατατάσσονται οι Έλληνες εργαζόμενοι σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας «Lensa». Η έρευνα έγινε από συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα σε 35 χώρες σε όλον τον κόσμο.
Η έρευνα της Lensa διαπίστωσε ότι το Μεξικό είναι η χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους, καθώς συνέκρινε τις ώρες εργασίας με τα επίπεδα των μισθών. Η έρευνα βρήκε ότι οι Μεξικανοί δουλεύουν κατά μέσο όρο 40 ώρες και 48 λεπτά την εβδομάδα ή 2.124 ώρες τον χρόνο. Και καθώς αμείβονται με 16.230 δολάρια κατά μέσο όρο τον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι η μέση αμοιβή ανά ώρα είναι μόλις 7,64 δολάρια, δηλαδή τουλάχιστον 20 δολάρια χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους βρίσκεται η Χιλή, παρότι οι απολαβές ανά ώρα είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το Μεξικό. Δουλεύουν 35 ώρες και 6 λεπτά την εβδομάδα και αμείβονται με 14 δολάρια και 64 σεντς.
Η Σλοβακία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους και ακολουθεί η Ουγγαρία, καθώς και στις δύο χώρες, οι εργαζόμενοι βγάζουν περίπου 15 δολάρια την ώρα κατά μέσο όρο.
Στην πέμπτη θέση της έρευνας βρίσκεται η Ελλάδα, με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα ή συνολικά 1.728 ώρες τον χρόνο. Με τις μέσες ετήσιες απολαβές στα 27.207 δολάρια, η μέση αμοιβή ανά ώρα υπολογίζεται στα 15,74 δολάρια.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Τσεχία, η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Εσθονία και η Λετονία.
Αντίθετα, το top5 των χωρών με τους πιο καλοπληρωμένους εργαζόμενους απαρτίζουν η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Ελβετία και η Ολλανδία. Οι Ισλανδοί εργάζονται 27 ώρες και 36 λεπτά κατά μέσο όρο την εβδομάδα και παίρνουν 47 δολάρια και 3 σεντς την ώρα.
Οι χώρες που μπορούμε να μετακομίσουμε ή αλλιώς τη δεκάδα συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Γερμανία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αγάπησα
Θύμωσα
Απογοητεύτηκα
Ενθουσιάστηκα
React σε ό,τι θέλεις, γράφοντας ένα σχόλιο που δεν
ξεπερνά τους 280 χαρακτήρες, για κάτι που Αγάπησες,
κάτι που σε Ενθουσίασε, κάτι που σε Απογοήτευσε ή κάτι που σε έκανε να
Θυμώσεις. Το σχόλιό σου πριν δημοσιευτεί θα ελέγχεται, εξ ου και θα πρέπει να είναι γραμμένο σε κόσμια πλαίσια, τα οποία καθορίζονται πρωτίστως από τις βασικές αρχές της δεοντολογίας. Μαζί με το σχόλιό σου θα πρέπει απαραίτητα να αφήσεις το όνομά σου ή έστω ένα ψευδώνυμο.