Οι 10 πιο δημοφιλείς ήχοι που ακούει ο κόσμος για να κοιμηθεί

Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται ακούγοντας κάποιον να χαδεύει πινέλα και αυτό είναι αξιοθαύμαστο.

Article featured image
Article featured image


Μερικές από τις πιο κοινές πρακτικές για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε είναι το να παρακολουθούμε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, να διαβάζουμε ένα βιβλίο ή ακόμα και το να ακούμε διάφορους ήχους, όπως αυτούς μιας καταιγίδας.

Όσο ασυνήθιστο και να φαίνεται, μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, αποκάλυψε πως ένας μεγάλος αριθμός ατόμων ακούει τον ήχο μιας καταρρακτώδης βροχής για να μπορέσει να κοιμηθεί.

Παράλληλα, ένας συμμετέχοντας στην έρευνα είπε πως χρησιμοποιεί το ροχαλητό της συντρόφου του για να μπορέσει να κοιμηθεί. «Ακολουθώ τον ρυθμό του ροχαλητού της σαν να κάνω διαλογισμό, αναπνέω συγχρονισμένα με το ροχαλητό της και αυτό με βοηθά να κοιμηθώ».

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, η ομάδα εξέτασε δεδομένα του Spotify για να βρει τους πιο δημοφιλείς ήχους ύπνου, αλλά και εκείνους που χρησιμοποιούνται στην Αυτόνομη Αισθητήρια Ανταπόκριση Μεσημβρινών (ASMR). Συνέλεξαν επίσης δεδομένα σχετικά με ήχους που εμφανίζονται στα πιο δημοφιλή βίντεο ύπνου του YouTube, για να προσδιορίσουν εκείνους που θα μας βοηθήσουν να μας πάρει ο ύπνος.


Οι πιο δημοφιλείς ήχοι που ακούνε οι άνθρωποι για να αποκοιμηθούν

1- Καταιγίδα

2- Βροχή

3- Λευκός Θόρυβος (συνεχής ήχος που περιλαμβάνει κάθε συχνότητα, την οποία μπορεί να εντοπίσει το ανθρώπινο αυτί, σε υψηλούς και χαμηλούς τόνους)

4- Ψίθυροι

5- Κύματα / Καταρράκτες

6- Ήχοι μασάζ

7- Καμπίνα αεροπλάνου

8- Ανεμιστήρες / Εξαερισμός

9- Χαϊδεύοντας πινέλα

10- Δάσος και τροπικό δάσος


Οι ειδικοί στον ύπνο λένε ότι το φαινόμενο Αυτόνομης Αισθητήριας Ανταπόκρισης Μεσημβρινών (ASMR), είναι ένας καινοτόμος τρόπος για να διώξουμε τον ανεπιθύμητο θόρυβο. Είναι γνωστό ότι ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με ορμόνες που μας ηρεμούν και μας προκαλούν υπνηλία.


Με πληροφορίες από huffpost.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ