Το περασμένο Σάββατο, η Ειρήνη δολοφονήθηκε στην Αμερική από τον πρώην σύντροφό της

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας διπλανού σπιτιού, ακούγεται να εκλιπαρεί για βοήθεια.

Article featured image
Article featured image


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τήλου από την άγρια δολοφονία της 29χρονης Ελληνοαμερικανίδας Ειρήνης Σπαντοπανάγου από τον πρώην σύζυγό της στην Αμερική, το περασμένο Σάββατο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφόρησε βίντεο από κάμερα ασφαλείας διπλανού σπιτιού στο οποίο ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις για βοήθεια της 29χρονης, κατά τη στιγμή της επίθεσης από τον 34χρονο πρώην σύζυγό της. Στο ίδιο βίντεο ακούγονται οι φωνές και μιας 22χρονης την οποία, επίσης, τραυμάτισε ο φερόμενος ως δράστης και όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ υπήρξε σύντροφός του, μετά τη λήξη του γάμου του με την άτυχη Ειρήνη.

Δείτε το βίντεο:



Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στην περιοχή Μασαπίκουα του Λονγκ Άιλαντ, όπου ζούσε η 29χρονη Ειρήνη μαζί με την μόλις 17 μηνών κόρη της Αλέσια, που απέκτησε στη διάρκεια του σύντομου γάμου της με τον 34χρονο με τον οποίο ήταν σε διάσταση στο τελευταίο διάστημα.

Η γυναικοκτονία διεπράχθη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, περίπου στις 19:00, όταν ο 34χρονος πρώην σύντροφος της Ειρήνης άρχισε να μαχαιρώνει την ίδια και την 22χρονη, η οποία επίσης βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι.

Ο 34χρονος φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα την Ειρήνη, να τραυμάτισε σοβαρά το 22χρονο κορίτσι και με το ίδιο φονικό μέσο στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης οι γείτονες που άκουσαν τις δύο γυναίκες να καλούν σε βοήθεια, ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έφτασε σε λίγα λεπτά μαζί με άνδρες των πρώτων βοηθειών εντοπίζοντας αιμόφυρτους και τους τρεις, τις δύο κοπέλες και τον δράστη.

Αμέσως η 29χρονη Ειρήνη, η 22χρονη κοπέλα και ο 34χρονος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου η Ειρήνη κατέληξε την επόμενη ημέρα -Κυριακή- η 22χρονη εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της, ενώ ο 34χρονος κατέληξε συνεπεία των τραυμάτων που ο ίδιος προκάλεσε στον εαυτό του, την Τρίτη 15 Μαρτίου.


Τι είπε η μητέρα της κοπέλας

Μιλώντας στο protothema.gr η Σύνθια Σπαντοπανάγος, είπε ότι από την ημέρα που χώρισε με τον πρώην σύζυγό της, η 29χρονη είχε πάρει το 17μηνών παιδί της και ζούσε μαζί με τους γονείς της: «Το παιδί μου τον φοβόταν. Της έκανε τη ζωή κόλαση», είπε μεταξύ άλλων.

Στο σπίτι που έμενε το νεαρό ζευγάρι, εκείνος συνέχισε να ζει με τη νέα του σύντροφο: «Από το σπίτι έφυγε η κόρη μου, αυτός συνέχισε να ζει εκεί με τη νέα κοπέλα. Ακόμα και εκείνη όμως τον έχει καταλάβει κι ήθελε να τον χωρίσει. Ο άνθρωπος αυτός ήταν άρρωστος, έπασχε από σχιζοφρένεια. Έλεγε πως έπαιρνε τα φάρμακα του και έκανε θεραπεία, όμως δεν το πιστεύω. Ακόμα και μετά που έφυγε με την άλλη κοπέλα, εκείνος συνέχισε να της κάνει τη ζωή μαρτύριο, ήταν τρελός. Το γνωρίζαμε πως ήταν άρρωστος. Ο ντετέκτιβ που ανέλαβε τις έρευνες μάς ενημέρωσε πως ήξερε τι έκανε. Από τα χτυπήματα στα σώματα των κοριτσιών ήξερε πού να χτυπήσει».

Σύμφωνα με τη Σύνθια Σπαντοπανάγος ο 34χρονος δεν άργησε να δείξει τον πραγματικό του χαρακτήρα και στη νέα του σύντροφο: «Εκείνος χάλασε την οικογένειά του όταν γνώρισε τη νέα κοπέλα. Μάλιστα δεν ήθελε η κόρη μου να φτιάξει και να συνεχίσει τη ζωή της. Και η κοπέλα που ήταν μαζί του είχε καταλάβει τον χαρακτήρα του και ήθελε να τον χωρίσει. Τα είχε πει στην κόρη μου. Την ημέρα της δολοφονίας η κοπέλα είχε καλέσει την κόρη μου στο σπίτι, την ώρα που εκείνος έλειπε. Ήθελε να την ενημερώσει για ένα τηλεφώνημα που είχε αυτός με τον δικηγόρο του. Στο τηλέφωνο αυτός κατηγορούσε το παιδί μου και μιλούσε άσχημα. Η κοπέλα κατάλαβε την αδικία και ήταν έτοιμη να τον παρατήσει.

Μάλιστα ήθελε να βοηθήσει την Ειρήνη να πάρει ό,τι δικαιούνταν για το παιδί της. Αυτός κορόιδευε και το κορίτσι αυτό. Η κόρη μου δεν είχε καμία σχέση μαζί της. Όταν τα έφτιαξαν, της έλεγε ψέματα πως ήταν χωρισμένος και άλλα πολλά και το κορίτσι τον πίστεψε. Δυστυχώς την ημέρα εκείνη εκείνος γύρισε στο σπίτι και τις βρήκε στο σπίτι να μιλάνε. Τρελάθηκε και άρχισε να τις χτυπά και να τις μαχαιρώνει. Στο τέλος αυτός κρεμάστηκε».


Δωρεές για την κόρη της Ειρήνης

Οι συγγενείς της κοπέλας ξεκίνησαν μια καμπάνια στο GoFundMe, με στόχο να συγκεντρώσουν 100.000 δολάρια για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων, της κηδείας, καθώς και της ανατροφής της κόρης της 29χρονης. Η ανταπόκριση της ελληνικής κοινότητας στην εκστρατεία ήταν άμεση, με περισσότερα από 600 άτομα να δωρίζουν πάνω από 68.000 δολάρια, έως τις 18 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ