Όλοι σχολίασαν το πανάκριβο μπουφάν που φόρεσε ο Πούτιν στη φιέστα του στη Μόσχα

Μετά τον Τσετσένο ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ, που εμφανίστηκε με μπότες Prada, τώρα και ο Ρώσος πρόεδρος έκανε μια ανάλογη high-fashion εμφάνιση.

Article featured image
Article featured image


Στη φιλοπολεμική του φιέστα για την 8η επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας, ο Ρώσος πρόεδρος επέλεξε να φορέσει ένα πουπουλένιο μπουφάν, της πολυτελούς ιταλικής εταιρείας Loro Piana, το οποίο σύμφωνα με την Telegraph κοστίζει κάτι λιγότερο από 13.000 ευρώ (1.5 εκατ. ρούβλια), ενώ το λευκό ζιβάγκο άγγιζε την τιμή των περίπου 4.000 ευρώ. Η τιμή του μπουφάν μάλιστα, είναι υπερδιπλάσια του μέσου ετήσιου μισθού των Ρώσων την περασμένη χρονιά.Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αυτή ήταν μια σπάνια εμφάνιση για τον 69χρονο Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος εξακολουθεί να περνά τον περισσότερο χρόνο του σε απομόνωση υπό τον φόβο για την Covid και έχει κάνει ελάχιστες εμφανίσεις στο κοινό τους τελευταίους μήνες. Αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους υποστηρικτές του μετά το ξέσπασμα του πολέμου πριν από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.Πάντως φαίνεται ότι στο ρωσικό στρατόπεδο έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τη μόδα, αφού λίγες μέρες προηγουμένως και ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ φαίνεται να εμφανίστηκε με μπότες Prada ή έστω μια πολύ καλή απομίμηση αυτών.Η ξαφνική διακοπή της live μετάδοσης του Πούτιν και οι δημόσιοι υπάλληλοι που πιέστηκαν να πάνε

Το στάδιο Λουζνίκι φαινόταν κατάμεστο με Ρώσους να κυματίζουν σημαίες της χώρας και να γιορτάζουν την επέτειο της προσάρτησης. Η αστυνομία της Μόσχας ανέφερε ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι βρίσκονται μέσα και γύρω από το στάδιο, αριθμό που δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το BBC.

Το βρετανικό Μέσο, από την πλευρά του, μετέδωσε ότι πολλοί από τους παριστάμενους είπαν ότι εργάζονται στον δημόσιο τομέα και πως πιέστηκαν από τους εργοδότες τους προκειμένου να πάνε στη συγκέντρωση. Ένας άνδρας που δουλεύει στο μετρό της Μόσχας δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι ο ίδιος και άλλοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πάνε στη συγκέντρωση. «Θα μείνω εδώ για λίγο και μετά θα φύγω… Πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο. Εγώ δεν τον υποστηρίζω», δήλωσε.

Αυτό, πάντως, που προκάλεσε ερωτηματικά, κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης, ήταν η ξαφνική διακοπή της ομιλίας του Πούτιν. Καθώς ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόταν στο κοινό, η κρατική τηλεόραση διέκοψε και άρχισε να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν ακουστεί νωρίτερα στην εκδήλωση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ έσπευσε να απαντήσει σχετικά με την διακοπή, υποστηρίζοντας ότι προέκυψε σφάλμα στον σέρβερ.Με πληροφορίες από
Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ