Φοιτητής της ιατρικής εμφύτευσε μια συσκευή bluetooth στο αφτί του

Σκονάκι 5ης γενιάς.

Article featured image
Article featured image


Ένας φοιτητής ιατρικής στην Ινδία πιάστηκε πρόσφατα να αντιγράφει στις εξετάσεις χρησιμοποιώντας μια συσκευή Bluetooth ενσωματωμένη στο εσωτερικό του αυτιού του για να αποφύγει τον εντοπισμό.

Στις 21 Φεβρουαρίου, 78 φοιτητές ιατρικής συμμετείχαν στην τελική εξέταση του MBBS (Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery) στο Ιατρικό Κολλέγιο Μαχάτμα Γκάντι στην Ινδία.

Ένας από αυτούς, ωστόσο, είχε γίνει δεκτός πριν από 11 χρόνια, αλλά είχε αποτύχει στις τελικές εξετάσεις πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, και αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία να περάσει. Για να αυξήσει τις πιθανότητές του, στράφηκε στο σκονάκι, εμφυτεύοντας χειρουργικά μια συσκευή Bluetooth στο αυτί του.

Σύμφωνα με τους Hindustan Times, ο φοιτητής πιάστηκε από ένα μέλος μιας «ιπτάμενης ομάδας» - το όνομα που δόθηκε στις ομάδες ελέγχου που μπορούν να κινηθούν ή να ενεργήσουν γρήγορα - καθώς πραγματοποιούσαν σωματικές έρευνες. Ο Δρ Βιβέκ Σάθε υποψιάστηκε τον φοιτητή όταν βρήκε ένα κινητό τηλέφωνο σε μια κρυφή τσέπη του παντελονιού του. Μετά από έλεγχο, η συσκευή βρέθηκε να είναι ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη σε μια συσκευή Bluetooth.

«Έδινε εξετάσεις Γενικής Ιατρικής τη Δευτέρα με άλλους 78 φοιτητές όταν μια ‘ιπτάμενη ομάδα’ του Πανεπιστημίου Ντέβι Αχίλα Μπέι με επικεφαλής την Ραχνά Θουκούρ έφτασε στο σημείο», είπε ο Δρ Σάνζει Ντίξιτ, κοσμήτορας στο ιατρικό κολέγιο.

Ωστόσο, παρά την εκτεταμένη αναζήτηση, η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει καμία συσκευή Bluetooth πάνω στον μαθητή. Μόνο αφού τον ανέκριναν, ο φοιτητής παραδέχτηκε ότι ένας χειρούργος ΩΡΛ εμφύτευσε στο αυτί του τον μικροδέκτη στο χρώμα του δέρματός του.


Δεν ήταν ο μόνος!

Την ίδια στιγμή και ένας δεύτερος φοιτητής στο ιδιωτικό ιατρικό κολέγιο βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα μικρό τηλέφωνο με κάρτα SIM και μια συσκευή Bluetooth, η οποία όμως δεν εμφυτεύτηκε χειρουργικά και αφαιρέθηκε με μια καρφίτσα.

Οι συσκευές κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για έλεγχο, ενώ και στους δύο φοιτητές δόθηκαν νέα φύλλα απαντήσεων για τις εξετάσεις και η υπόθεσή τους διερευνάται από την εξεταστική επιτροπή του πανεπιστημίου. Eνδέχεται μάλιστα να αντιμετωπίσουν κατηγορίες από την αστυνομία μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας Rachna Thakur στους Hindustan Times.


Διά της πλαγίας οδού

Πάντως, η εξαπάτηση είναι διαδεδομένη στις πολύ ανταγωνιστικές εξετάσεις της ιατρικής σχολής της Ινδίας και οι αρχές προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να εμποδίσουν τους μαθητές να χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένες «μεθόδους» για να περάσουν. Εκατοντάδες Ινδοί φοιτητές έχουν γίνει πρωτοσέλιδα διεθνών ειδήσεων για τις μεθόδους εξαπάτησής τους στο παρελθόν.

Όπως διαβάζουμε στην Daily Mail, στην Ινδία είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο η απόπειρα αντιγραφής στις δημόσιες εξετάσεις σε όλη τη χώρα. Τον Σεπτέμβριο, δέκα άτομα συνελήφθησαν επειδή προσπάθησαν να εξαπατήσουν χρησιμοποιώντας συσκευές Bluetooth που ήταν κρυμμένες στις σαγιονάρες τους πριν από μια μαζική εξέταση για εκπαιδευόμενους δασκάλους.

Η ομάδα έκρυβε συσκευές στα πέλματα των σαγιονάρων τους που μπορούσαν να δέχονται συνηθισμένες κλήσεις που θα μεταδίδονταν ασύρματα σε μικροσκοπικούς δέκτες κρυμμένους στα αυτιά τους. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον 25 φοιτητές είχαν αγοράσει αυτές τις σαγιονάρες από μια συμμορία για 600.000 ρουπίες (8.100 $) ανά ζευγάρι.

cheating2.jpg



Η εν λόγω εξέταση, στην οποία παρακάθησαν περίπου 1.6 εκ. φοιτητές, αφορά ένα πολυπόθητο προσόν που επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους εκπαιδευτικούς να βρουν δουλειά σε σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διοικούνται από την κυβέρνηση - θέσεις που συνοδεύονται από γενναιόδωρα οφέλη.

cheating.jpg

Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο του 2015, δεκάδες άνθρωποι σκαρφάλωσαν στους τοίχους ενός σχολικού εξεταστικού κέντρου στην πολιτεία Μπιχάρ για να περάσουν σημειώσεις σε συγγενείς που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν τότε στο διαδίκτυο έδειχναν ανθρώπους να είναι «κολλημένοι» στα παράθυρα του τετραώροφου κτηρίου, μέσα στο οποίο χιλιάδες έφηβοι έδιναν τις εξετάσεις τους.

48495599-10036875-In_March_2015_dozens_of_people_scaled_the_walls_of_a_school_test-a-18_1632835013017.jpg



Οι μαθητές που συμμετέχουν στις σχολικές δοκιμασίες αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση γιατί πρέπει να περάσουν τις εξετάσεις για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Όμως τα μέτρα για την πρόληψη της αντιγραφής στις δημόσιες εξετάσεις έχουν γίνει πιο αυστηρά τα τελευταία χρόνια μετά από αρκετές αμφίβολες προσπάθειες που ενίοτε αποδοκιμάστηκαν.

Τον Οκτώβριο του 2019 ένα σχολείο στο Χάβερι, στην πολιτεία Καρνατάκα, δέχτηκε πυρά επειδή ανάγκασε τους μαθητές να φορούν χαρτόκουτα πάνω από τα κεφάλια τους για να τους αποτρέψει από το να αντιγράψουν.

Eικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τους μαθητές στο Προπανεπιστημιακό Κολέγιο Bhagat να κάθονται σε σειρές με τα κουτιά πάνω από το κεφάλι τους, κομμένα στη μία πλευρά. Το κολέγιο επικρίθηκε για το ανορθόδοξο μέτρο που χρησιμοποίησε για να εμποδίσει τους μαθητές να αντιγράφουν από τον διπλανό τους.

19980294-7595531-image-a-6_1571643274591.jpg

19980296-10543377-In_October_2019_a_school_in_Haveri_Karnataka_state_came_under_fi-a-20_1645631629504.jpg



Με πληροφορίες από huffingtonpost.gr και dailymail.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ