Έρευνα αποκάλυψε το προφίλ του (στερεοτυπικά) βαρετού ανθρώπου

Τι δουλειά κάνει, ποια είναι τα χόμπι του και πού ζει ένας boring τύπος;

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Έσεξ ο πιο βαρετός άνθρωπος στον κόσμο είναι ένας θρήσκος, εργαζόμενος στην εισαγωγή δεδομένων, που του αρέσει να βλέπει τηλεόραση και ζει σε μια μικρή πόλη.

Η έρευνα για την επιστήμη της πλήξης αποκάλυψε τις δουλειές, τα χαρακτηριστικά και τα χόμπι που χαρακτηρίζονται στερεοτυπικά ως βαρετά.

Μέσα από πέντε πειράματα, οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 500 ανθρώπους και αποκάλυψαν πως οι πιο βαρετές δουλειές είναι αυτές του αναλυτή δεδομένων, του λογιστή, του καθαριστή και του τραπεζικού.

Η έρευνα – που δημοσιεύτηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin - έδειξε επίσης πως ανάμεσα στα πιο βαρετά χόμπι να έχει κάποιος είναι η θρησκεία, να παρακολουθεί τηλεόραση, να παρακολουθεί πουλιά και να καπνίζει.

Έγινε επίσης αντιληπτό πως οι βαρετοί άνθρωποι αποφεύγουν τους μεγάλους οικισμούς και ζουν σε μικρές πόλεις και κωμοπόλεις, ενώ αποκαλύφθηκε επίσης πως οι στερεοτυπικά βαρετοί άνθρωποι είναι γενικά αντιπαθείς και αποφεύγονται λόγω προκαταλήψεων.

Οι συμμετέχοντες, ερωτηθέντες πόσα λεφτά θα ζητούσαν για να περάσουν μια μέρα με βαρετούς ανθρώπους, δήλωσαν πως θα ανέμεναν το λιγότερο 35 λίρες την ημέρα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Dr Wijnand Van Tilburg, του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Έσεξ, είπε πως διεξήγαγε την έρευνα ούτως ώστε να μελετήσει το στίγμα της αντιληπτής πλήξης και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τις αντιλήψεις. «Η ειρωνεία είναι ότι η μελέτη της πλήξης είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και έχει πολλές επιπτώσεις στην πραγματική ζωή», λέει.


Οι 5 πιο βαρετές δουλειές:

1- Αναλυτής δεδομένων

2- Λογιστής

3- Φοροτεχνικός / Ασφαλιστής

4- Καθαριστής

5- Τραπεζικός


Οι 5 πιο ενδιαφέρουσες δουλειές

1- Τέχνες του θεάματος

2- Επιστήμονες

3- Δημοσιογράφοι

4- Επαγγελματίες Υγείας

5- Δάσκαλοι


Τα 5 πιο βαρετά χόμπι

1- Ύπνος

2- Θρησκεία

3- Παρακολούθηση τηλεόρασης

4- Παρακολούθηση ζώων

5- Μαθηματικά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ