Υπερχείλισε ακόμα ένα κυπριακό φράγμα [ΒΙΝΤΕΟ]

Η υπερχείλιση ξεκίνησε χθες το πρωί, ενώ αναμένεται να γίνει πιο θεαματική προς το τέλος της εβδομάδας.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Andreas Poli/Facebook


Υπερχείλισε μετά τις 08:00 το πρωί της Κυριακής το φράγμα Κανναβιούς στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κανναβιού Αβραάμ Αβραάμ. Όπως διαβάζουμε στο kitasweather.com, η υπερχείλιση του φράγματος αναμένεται να γίνει πιο θεαματική προς το τέλος της εβδομάδας, όταν οι εισροές προς το φράγμα θα αυξηθούν από τις βροχές που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.



Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Αβραάμ ανέφερε πως το φράγμα της Κανναβιούς είναι χωρητικότητας 17 εκατομμυρίων 168 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού. Το 2021 δεν είχε υπερχειλίσει, ανέφερε, ενώ το 2020 είχε υπερχειλίσει στις 7 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το kitasweather.com, το φράγμα κατασκευάστηκε το 2006 και από τότε υπερχείλισε στις 2 Μαρτίου 2010, στις 28 Ιανουαρίου 2012, στις 23 Δεκεμβρίου 2012 και στις 7 Ιανουαρίου 2020.

O κ. Αβραάμ σημείωσε ακόμη ότι το φράγμα Κανναβιούς τροφοδοτεί με νερό πολλές περιοχές της επαρχίας Πάφου από την Πέγεια μέχρι τη Γεροσκήπου και τις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και τις κοινότητες της περιοχής.

Ο υδατοφράκτης της Κανναβιού, πρόσθεσε, είναι το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου και το τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της επαρχίας Πάφου μετά τα φράγματα του Ασπρόκρεμμου και της Ευρέτου.

Επιπρόσθετα εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας πως η υπερχείλιση του φράγματος της Κανναβιού, στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα για την επάρκεια του νερού.

Σημειώνεται πώς μέχρι σήμερα στην Πάφο έχουν υπερχειλίσει τα πέντε από τα οκτώ φράγματα της επαρχίας, οι υδατοφράκτες του Ασπρόκρεμμου, του Πωμού, της Αργάκας, της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και χθες της Κανναβιούς, ενώ η φετινή χρόνια είναι η τρίτη καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας σε ό,τι αφορά τη ροή νερού στα φράγματα.



Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ & kitasweather.com

Βίντεο: Λεόντιος Ιωάννου μέσω kitasweather.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ