Κάτω τα χέρια από τους μεζέδες (μας)

Μετά τις θεόρατες αυξήσεις στο κρέας και κατά συνέπεια στην πίττα των σουβλακίων, σειρά στις αυξήσεις παίρνουν και οι κυπριακοί μεζέδες.

Article featured image
Article featured image


Προφανώς με έναν πόλεμο να μαίνεται δίπλα μας και ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια και τις ζωές τους, οι αυξήσεις στην τιμή του κυπριακού μεζέ δεν είναι πρωταρχική μας έγνοια. Εντούτοις, οι αυξήσεις των τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης που δημιουργούν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά και στις καθημερινές συνήθειες του κόσμου, οφείλει να μας απασχολήσει και μάλιστα πολύ σοβαρά.


Πλήττονται (και) οι ταβέρνες

Για τις αυξήσεις που καταγράφονται στις ταβέρνες και ειδικά στους κυπριακούς μεζέδες μίλησε χθες στο Μεσημέρι και Κάτι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑ, Φάνος Λεβέντης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες είναι από τη μια είναι η καθημερινή αύξηση σε καταναλωτικά αγαθά και από την άλλη η μείωση της αγοραστικής δύναμης του κοινού. Αυτό κάνει το έργο των επιχειρηματιών πολύ πιο δύσκολο γιατί έχουν να διαχειριστούν αυτή την εξίσωση, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την επιβίωση αυτού του χώρου αλλά και να κρατήσουν τους πελάτες τους.

Συμπλήρωσε ότι οι αριθμοί δείχνουν μια μείωση της επισκεψιμότητας σε χώρους εστίασης, όχι μόνο λόγω των αυξημένων τιμών αλλά και λόγω της πανδημίας, της οποίας δεν έχουμε εξέλθει. Πρόσθεσε δε, ότι ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών.


Σε σχέση με τις τιμές στις ταβέρνες, είπε ότι οι μεζέδες τώρα κυμαίνονται μεταξύ 15 με 16 ευρώ -εκτός από το ποτό- έτσι αναπόφευκτα θα καταγραφεί μια αύξηση, αλλά ένα μέρος αυτής της αύξησης θα το απορροφήσουν οι επιχειρηματίες.

Για τους μεζέδες, σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα, ώστε να μην υπάρχει η σπατάλη, την οποία πληρώνει ο πελάτης αλλά δεν καταναλώνει. Είπε ότι τις τελευταίες ημέρες είναι σε διαβούλευση με ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο συντάσσει ένα σεμινάριο με σκοπό να μηδενιστεί η σπατάλη στις ταβέρνες. Έτσι θα ακολουθείται μια άλλη διαδικασία, η οποία θα εμποδίζει ακόμα και αυτόν ο οποίος θα έχει μια τέτοια πρόθεση.

Συμπλήρωσε ακόμη, ότι υπάρχει και το πρόβλημα με τους καταλόγους, οι οποίοι δεν μπορούν να αλλάζουν κάθε μέρα.



Με πληροφορίες από Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ