Τα πιο ρομαντικά μέρη στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτείς, έστω για μία φορά στη ζωή σου

Όπου κι αν ταξιδεύετε, ορισμένοι προορισμοί είναι αειθαλείς όταν πρόκειται για ρομαντισμό.

Article featured image
Article featured image

Όταν ακούτε τις λέξεις ρομαντικό μέρος, ίσως το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, είναι μια ερημική τροπική παραλία με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά.


Ίσως πάλι είναι εμβληματικές πόλεις όπως το Παρίσι, η Βενετία ή η Κωνσταντινούπολη. Για άλλους, μπορεί να είναι το κάλεσμα της άγριας φύσης για ένα σαφάρι, ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να περάσετε χρόνο με τον/ την αγαπημένο/η σας.


Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες είναι πάντα εγγύηση. Σε απόσταση 600 μιλίων νοτιοδυτικά της Ινδίας, η συλλογή των 26 ατόλων διαθέτει μερικά από τα πιο ονειρεμένα νησιά, παραλίες, νερό και θαλάσσια ζωή του πλανήτη.


Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερα από 100 θέρετρα, τα περισσότερα από τα οποία είναι προσβάσιμα με ταχύπλοο ή υδροπλάνο.

malvidessssromantzo.jpg



Πόλη του Κεμπέκ, Καναδάς

Είναι γαλλική και ιστορική. Έχει ένα εντυπωσιακό σκηνικό κατά μήκος και πάνω από τον μαγευτικό ποταμό St. Lawrence. Με άλλα λόγια, η πόλη του Κεμπέκ εκπέμπει από παντού ρομαντισμό.


Κάντε μια βόλτα στις Άνω και Κάτω Πόλεις του κέντρου της παλιάς πόλης και απολαύστε τη γοητεία ευρωπαϊκού στιλ. Μπείτε σε μπουτίκ και δείτε τα πολλά απίστευτα εστιατόρια με φαγητό που δεν θα βρείτε καν στη Γαλλία.

καναδαςμεροςρομ.png



Τοσκάνη, Ιταλία

Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο ρομαντικά από μια απόδραση στους λόφους της Τοσκάνης, αλλά αυτή η προοπτική γίνεται ακόμα πιο δελεαστική σε συνδυασμό με το κρασί που παράγεται ακριβώς στη βάση του σπιτιού σας.


Το Castello di Ama βρίσκεται στο Chianti, πράγμα που σημαίνει ότι οι αμπελώνες τους στο ακίνητο προσφέρουν επίσης κρασιά που κατατάσσονται στα καλύτερα του κόσμου. Οι επισκέπτες επιλέγουν μία από τις πέντε πολυτελείς σουίτες στη Villa Ricucci του 18ου αιώνα. Επιπλέον, κομμάτια από διάσημους σύγχρονους καλλιτέχνες όπως ο Anish Kapoor είναι διάσπαρτα στην ιδιοκτησία.


Μαγικά ηλιοβασιλέματα πάνω από πλαγιές με κυπαρίσσια και λαμπρές γαστρονομικές ανακαλύψεις είναι μερικά από τα σημεία που αποσπούν την προσοχή της περιοχής, αλλά με όμορφα δωμάτια σε μια ιστορική ιδιοκτησία και μια ολόκληρη ζωή με κρασί παγκόσμιας κλάσης, το ερώτημα είναι γιατί θα σκεφτόσασταν να φύγετε από το κάστρο;

ιταλιατοσκανηρομ.png



Χαβάη

Η Χαβάη είναι ήδη γνωστή ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μήνα του μέλιτος στον κόσμο, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η αγάπη είναι παντού στον αέρα. Αμέτρητα τοπία με τέλειες παραλίες για καρτ ποστάλ, καταρράκτες, βουνά και άλλα αποτελούν το σκηνικό για την ερωτική σας απόδραση.


Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την ανατολή του ηλίου από την κορυφή του κρατήρα Haleakala του Maui πριν από ένα μασάζ για δύο σε ένα από τα μαγευτικά θέρετρα του Wailea. Μαθήματα σέρφινγκ για ζευγάρια είναι διαθέσιμα σε πολλά σημεία, αλλά λίγοι προορισμοί είναι τόσο εμβληματικοί όσο η παραλία Waikiki στη Χονολουλού.


Για να ξεφύγετε πραγματικά από όλα, το Molokai προσφέρει φιλόξενους ξενώνες, όπου μπορείτε να μείνετε ξύπνιοι για να δείτε τους απίστευτους νυχτερινούς, έναστρους ουρανούς. Για τους λάτρεις του νερού, τα θαλάσσια καταφύγια αφθονούν στην 50η πολιτεία με απίστευτες ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.


χαβαηρομανσο.png



Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

Στο γοητευτικό Τσάρλεστον, γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, δείπνα δίπλα στο νερό και βόλτες με άμαξα στο ιστορικό κέντρο κρατούν τους επισκέπτες μαγεμένους από την πόλη.


Για τους λάτρεις των λουλουδιών, το κοντινό Magnolia Plantation φιλοξενεί τους παλαιότερους δημόσιους κήπους των Ηνωμένων Πολιτειών, που μοιράζονται τα άνθη του με τους επισκέπτες από το 1870, ενώ το Middleton Place έχει περισσότερα από 100 στρέμματα μονοπατιών, κήπων και ζώων.


Το 400 ετών Angel Oak Tree στο κοντινό νησί Johns είναι ένα προνομιακό σημείο για ένα ρομαντικό απόγευμα, πριν κάνετε μια κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα ή υπό το φως του φεγγαριού. Για μια ρομαντική διαμονή με παλιά ατμόσφαιρα και γοητεία, δοκιμάστε το Planters Inn, το οποίο χτίστηκε το 1844. Το εκλεπτυσμένο στιλ του διαθέτει κρεβάτια με ουρανό, τζάκια και μια κρυφή αυλή με κήπο.

Charleston-South-Carolina.jpg



Μποτσουάνα

Ένα σαφάρι πρέπει να είναι μια από τις πιο ρομαντικές αποδράσεις. Η άγρια φύση, τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, η μοναξιά κάτω τους έναστρους ουρανούς, αποτελούν έναν μοναδικό συνδυασμό για τα ερωτευμένα ζευγάρια που θέλουν κάτι το διαφορετικό.

botsuanaromn.png



Παρίσι, Γαλλία

Πώς θα μπορούσε να λείπει το Παρίσι. Εάν ζητηθεί από κάποιους να ονομάσουν μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου, η γαλλική πρωτεύουσα θα ήταν το πρώτο όνομα σε πολλά χείλη. Φυσικά υπάρχουν εμβληματικά αξιοθέατα και μνημεία όπως ο Πύργος του Άιφελ, οι γεμάτοι καλλιτέχνες δρόμοι της Μονμάρτρης ή οι γκαλερί του Λούβρου.


Αξίζει όμως να αναζητήσετε και άλλα λιγότερο γνωστά και επισκέψιμα σημεία. Το Musée de la Vie Romantique είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στους ρομαντικούς του 19ου αιώνα στην τέχνη, τη μουσική και τη λογοτεχνία, με έναν μυστικό κήπο, ενώ το Musée Marmottan διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή Monet στον κόσμο και είναι πολύ λιγότερο γεμάτο από τα πιο γνωστά μουσεία .


Πάνω απ' όλα, ένα ταξίδι στο Παρίσι είναι να περιπλανηθείς στους δρόμους με τον/την αγαπημένο/η σου και να χαθείς στους λαβύρινθους των γεμάτων από καφετέριες, εστιατόρια και αυλές περιοχών.

parisroma.png



Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Το στρατηγικό και όμορφο σκηνικό της σύγχρονης Κωνσταντινούπολης δελεάζει τους ανθρώπους εδώ και αιώνες - τελικά, ήταν τόσο ελκυστικό που ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μέγας μετέφερε εκεί την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 330 μ.Χ.


Μπορείτε να εξερευνήσετε το θρυλικό Μεγάλο Παζάρι και τα εκπληκτικά αξιοθέατα, όπως το Μπλε Τζαμί, την Αγία Σοφία και το Παλάτι Τοπ Καπί. Ο θρυλικός Βόσπορος, το τμήμα του νερού που συνδέει την Ευρώπη και την Ασία, είναι άλλο ένα εκπληκτικό μέρος.

konstantipouloromantic.png



Χόι Αν, Βιετνάμ

Η κεντρική παραθαλάσσια πόλη του Βιετνάμ, Χόι Αν, πρώην εμπορικό λιμάνι, έχει μια αναμφισβήτητα γραφική και ρομαντική αίσθηση.


Η παλιά πόλη είναι ένας λαβύρινθος αρχαίων ναών, σπιτιών και καταστημάτων χτισμένα γύρω από μια σειρά από κανάλια. Οι πεζογέφυρες με απαλές καμπύλες σάς επιτρέπουν να περιπλανηθείτε χέρι-χέρι, με εκατοντάδες πολύχρωμα φανάρια από πάνω σας να λικνίζονται στο παράκτιο αεράκι.


Τα χάρτινα φανάρια άλλου είδους μπορούν επίσης να ανάψουν και να σταλούν στα ύψη προς τον ουρανό, μαζί με ένα ειδικό μήνυμα γραμμένο με τον Βαλεντίνο σας. Μετά τη βόλτα, απολαύστε μερικά από τα δικαίως διάσημα φαγητά της πόλης, κυρίως τα σάντουιτς μπαν μι μπαγκέτα, των οποίων ο Άντονι Μπουρντέν υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές τους. Η φωτογραφία του είναι εμφανής σε πολλά από τα σημεία που σύχναζε.

bietnamromn.png



Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία

Ένας προορισμός που φημίζεται για την αίσθηση απόδρασης και της ιδιωτικής ζωής του, είναι το ειδυλλιακό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, Μπόρα Μπόρα, στη Γαλλική Πολυνησία, μια ώρα πτήση βόρεια της Ταϊτής.


Γνωστό ως το «Κόσμημα των Νοτίων Θαλασσών», η απομόνωσή του δίνει την αίσθηση μιας ιδιωτικής όασης, ειδικά σε ένα από τα μπανγκαλόου πάνω από το νερό που έχουν γίνει ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό των θέρετρων με έντονο ενδιαφέρον. Ορισμένα προσφέρουν ακόμη και υπηρεσία δωματίου που παρέχεται με κανό.


Είτε επιλέξετε να χαλαρώσετε στο σπα, να ψωνίσετε σε τοπικά χωριά ή ακόμα και να κάνετε αλεξίπτωτο για τους πιο τολμηρούς, είναι ξεκάθαρο ότι ο ρυθμός της ζωής είναι ο ορισμός του χαλαρού. Η μόνη πρόκληση; Επιλέγοντας ποια τιρκουάζ λιμνοθάλασσα θα τιμήσετε στη συνέχεια.

boboromn).png



Βενετία, Ιταλία

Αν και είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να καθιστά απίθανο να περάσετε πολύ προσωπικό χρόνο με τον/την σύντροφό σας κατά μήκος των καναλιών της Βενετίας, ορισμένες επιλογές διαμονής μπορούν να εγγυηθούν το δικό σας ιδιωτικό κομμάτι της dolce vita. Φυσικά επιβάλλεται μία βόλτα με γόνδολα για μια αξέχαστη εμπειρία. Η διαχρονική κομψότητα και γοητεία αφθονούν σε μια ατμόσφαιρα vintage αίγλης, που αγαπούν οι θαυμαστές της, όπως ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ.

10-romantic-things-to-do-in-venice.jpg



Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ένας άλλος εμβληματικός προορισμός είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, όπου ένας συνδυασμός από ταγκό, κήπους με τριαντάφυλλα και φαγητό δίπλα στο ποτάμι αποτελεί έναν δελεαστικό προορισμό με λίγους αντιπάλους.


Η πιο διάσημη αρχιτεκτονική της πόλης χρονολογείται από τα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα Belle Époque, και τα πάρκα αποτελούν ένα άλλο μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλά όταν πρόκειται για ρομαντισμό, το Paseo El Rosedal κρατά τα σκήπτρα. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι ένας κήπος με 93 ποικιλίες τριαντάφυλλων, μονοπάτια και παγκάκια για εσάς και τον/την αγαπημένο/η σας για να καθίσετε λίγο ή ίσως να απολαύσετε ένα πικνίκ.


Η γειτονιά Puerto Madero είναι μια καλή επιλογή για δείπνο χάρη στα παραθαλάσσια εστιατόρια του Ρίο ντε λα Πλάτα, με ζωντανή μουσική και σόου τάνγκο - ή ίσως έναν δικό σας χορό σε μια από τις αμέτρητες συγκεντρώσεις τάνγκο, γνωστές ως milongas.

buenosairesromnn.png



Κιότο, Ιαπωνία

Η κομψή πρώην ιαπωνική πρωτεύουσα του Κιότο, είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για τους ερωτευμένους επισκέπτες χάρη στον μαγευτικό συνδυασμό τοποθεσιών, της ιστορίας, του πολιτισμού, της κουζίνας και της πάντα ευγενικής προσέγγισης των επισκεπτών.


Μια σειρά από μικρά ρυάκια ρέουν μέσα από την παλιά πόλη, προσφέροντας τέλειες ευκαιρίες φωτογραφίας, ειδικά την εποχή των ανθισμένων κερασιών.


Στα περίχωρα της πόλης βρίσκεται το αξιοσημείωτο και απόκοσμο πανύψηλο δάσος από μπαμπού Arashiyama. Η δημοφιλής στάση βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Hoshinoya Kyoto, ένα πολυτελές θέρετρο σε μια ήσυχη όχθη ποταμού. Πρόκειται για έναν από τους πιο γαλήνιους ρομαντικούς προορισμούς.

kiotoiaponiaromnpl.png



Με πληροφορίες από Iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ