Η δημόσια απολογία του Γουίλ Σμιθ μετά τα ευτράπελα των Όσκαρ

«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από ROBYN BECK/AFP

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά από τη σκηνή που στιγμάτισε τα φετινά Όσκαρ, ο Γουιλ Σμιθ αποφάσισε να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του μέσω μιαν ανάρτησης στο Instagram. Στην απολογία του ο Γουιλ Σμιθ ζητά δημόσια συγγνώμη από τον κωμικό Κρις Ροκ αλλά και από τους συντελεστές της ταινίας «King Richard», που το χάρισαν το Όσκαρ Α’ ανδρικού Ρόλου.«Η βία σε όλες τις μορφές της είναι δηλητηριώδης και καταστροφική. Η συμπεριφορά μου στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Τα αστεία σε βάρος μου είναι μέρος της δουλειάς, αλλά ένα αστείο για την κατάσταση της υγείας της Τζέιντα ήταν υπερβολικό για μένα και αντέδρασα συναισθηματικά.

»Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον Κρις. Ξέφυγα και έκανα λάθος. Ντρέπομαι και οι πράξεις μου δεν ήταν ενδεικτικές του άντρα που θα ήθελα να είμαι. Δεν υπάρχει χώρος για βία σε έναν κόσμο αγάπης και καλοσύνης.

»Θα ήθελα επίσης να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, τους παραγωγούς της εκπομπής, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους παρακολουθούσαν την τελετή σε ολόκληρο τον κόσμο.

»Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια Williams και την οικογένεια μου στην ταινία του King Richard.

»Λυπάμαι βαθιά που η συμπεριφορά μου έχει κηλιδώσει αυτό που ήταν ένα κατά τα άλλα υπέροχο ταξίδι για όλους μας. Είμαι ένα έργο σε εξέλιξη», γράφει η ανάρτηση του Γουίλ Σμιθ.Για την ιστορία, ο Κρις Ροκ έκανε ένα κακόγουστο αστείο απέναντι στη σύζυγο του ηθοποιού, την Τζέιντα Πίνκετ, η οποία έχει αλωπεκία. Ο Γουιλ σηκώθηκε και χαστούκισε τον παρουσιαστή κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της τελετής.

Συγκεκριμένα ο κωμικός σχολίασε το ξυρισμένο κεφάλι της Τζέιντα λέγοντας της πως θα έπρεπε να παίξει στο σίκουελ του «G.I. Jane», μια ταινία όπου η πρωταγωνίστρια, που την υποδύεται η Ντέμι Μουρ, έχει ξυρισμένο κεφάλι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ