Φεύγει το κρύο αλλά έρχεται σκόνη στην ατμόσφαιρα

Η σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα για αρκετές μέρες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από το αρχείο της CITY

Το επόμενο 10ήμερο αναμένονται ως επί το πλείστον καλές καιρικές συνθήκες με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και περιόδους υψηλών νεφώσεων. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία θα είναι πιο αυξημένη από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή ενώ νέο επεισόδιο σκόνης φαίνεται από την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή αισθητή άνοδο τις επόμενες ημέρες με κορύφωση το Σάββατο, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (οι οποίες θα θυμίζουν προχωρημένη άνοιξη) φαίνεται να διατηρούνται και κατά το δεύτερο μισό της 10ήμερης πρόγνωσης, με μικρή όμως πτώση της θερμοκρασίας.


Η πρόγνωση του καιρού από το Kitasweather:

Σήμερα,
ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος, ωστόσο το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με τη πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 21-23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι τοπικά αυξημένες, με τη πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 21-23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι τοπικά αυξημένες, με τη πιθανότητα βροχής να παραμένει σε όλες τις περιοχές στο 0%. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, η οποία θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Από το βράδυ, αναμένεται σταδιακή αύξηση των συγκεντρώσεων της σκόνης τόσο υψηλότερα, όσο και στην επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23-26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τη πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 24-27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, δεν φαίνεται κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, με τις καλές καιρικές συνθήκες να φαίνεται να συνεχίζουν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η σκόνη θα αρχίσει να εκτοπίζεται σταδιακά από αργά την Κυριακή ενώ νέο επεισόδιο σκόνης φαίνεται από την Τρίτη. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα παραμείνει σε επίπεδα αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν σήμερα αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί της ίδιας έντασης. Αύριο Πέμπτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ την Παρασκευή θα πνέουν εντάσεως 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα 4-5 μποφόρ. Το Σάββατο αναμένεται εξασθένηση των ανέμων στα 2-4 μποφόρ ενώ στροφή των ανέμων από δυτικές κατευθύνσεις αναμένεται την Κυριακή. Τη Δευτέρα φαίνεται πως κυρίως δυτικοί εξασθενημένοι άνεμοι θα συνεχίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ