Αστυνόμοι σταματούν αυτόνομο όχημα και αυτό αρνείται να συνεργαστεί

Τους αγνόησε σχεδόν επιδεικτικά και συνέχισε την πορεία του χωρίς να είναι αναμμένα τα μπροστινά του φώτα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Twitter / @llsethj

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών και τις τελευταίες ώρες έγινε viral στο Twitter, συγκεντρώνοντας ραγδαία πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές.

Αναλυτικότερα, η εταιρία «Cruise» της «General Motors» προσφέρει μια πρωτοπόρα υπηρεσία στην εν λόγω πόλη, οπού οι κάτοικοι μπορούν να παραγγείλουν ταξί με αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης, το οποίο πάει τους πελάτες στον προορισμό τους χωρίς να υπάρχει κανένας στη θέση του οδηγού. Εδώ και περίπου δύο μήνες το εγχείρημα λειτουργούσε χωρίς προβλήματα, μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει ένα όχημα της εταιρίας γιατί οδηγούσε χωρίς αναμμένα τα μπροστινά φώτα.



Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για να ελέγξουν το όχημα σε ένα κόκκινο φανάρι, αυτό τους αγνόησε σχεδόν επιδεικτικά και συνέχισε την πορεία του. Οι αστυνομικοί αναγκαστήκαν να ξαναμπούν στο περιπολικό τους και σταμάτησαν το όχημα λίγο αργότερα διαπιστώνοντας πως το αμάξι δεν είχε οδηγό.

Το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη στις 2 Απριλίου, αλλά τώρα έγινε viral. Η «Cruise» πήρε θέση δημόσια, δηλώνοντας: «Συνεργαζόμαστε στενά με το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο για τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τα οχήματά μας, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκλειστικού αριθμού τηλεφώνου για να μας καλούν σε καταστάσεις όπως αυτή».

Είναι προφανές πως βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο όπου τα αυτόνομα οχήματα γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένο θέαμα στους δρόμους και είναι σχεδόν βέβαιο πως το μέλλον μάς επιφυλάσσει περισσότερα τέτοια επεισόδια.


Με πληροφορίες από unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ