Οι Φιλιππίδης, Κιμούλης και Χαϊκάλης διαγράφηκαν διά βίου από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Σχολιάζοντας την απόφαση, η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού έκανε λόγο για «μια σπουδαία μέρα για τους ηθοποιούς και τον κλάδο γενικότερα».

Article featured image
Article featured image


Το συνδικαλιστικό όργανο των καλλιτεχνών διέγραψε τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιώργο Κιμούλη και Παύλο Χαϊκάλη για τις κακοποιητικές τους συμπεριφορές. Στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΕΗ, στο ανοιχτό θέατρο «Σχολείον της Αθήνας», την Κυριακή και αφού εξετάστηκαν οι τρεις φάκελοι του Πειθαρχικού για τους τρεις ηθοποιούς, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ανάλυσης των σχετικών υποθέσεων που προκάλεσαν σάλο στον καλλιτεχνικό κόσμο, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, η διά βίου διαγραφή των τριών ηθοποιών.

Έτσι, έπειτα από μία μαραθώνια συνέλευση, και με μεγάλη συμμετοχή των μελών του ΣΕΗ, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Παύλος Χαϊκάλης, αποκλείονται για πάντα από το σωματείο των Ελλήνων ηθοποιών.



Σχολιάζοντας την εν λόγω απόφαση, η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού έγραψε τα εξής:

«Σήμερα ειναι μια σπουδαία μέρα για τους ηθοποιούς, και τον κλάδο γενικότερα. Στη γενική συνέλευση του ΣΕΗ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η διά βίου διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη, του Παύλου Χαϊκάλη και του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα είναι μέρα χαράς, δικαίωσης, και ανάσας. Μια μεγάλη αγκαλιά στα γενναία κορίτσια και αγόρια που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους, μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους στέκονται δίπλα τους, και ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Πειθαρχικό και Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, που σήκωσε στις πλάτες του με αντικειμενικότητα, ευαισθησία και γενναιότητα τις καταγγελίες του #metoo του ελληνικού θεάτρου. Ο χώρος μας εξυγιαίνεται. Ας είναι η αρχή για καλύτερες μέρες. Ο αγώνας είναι πολλαπλός και πολυποίκιλος για συλλογικές συμβάσεις, καλύτερες εργασιακές συνθήκες, και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σήμερα όμως είναι μέρα συγκίνησης, μια μεγάλη νίκη του συλλογικού. Σήμερα νιώθω περήφανη για όλους μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ