Είδατε το νέο κουμπί του Netflix;

Ήρθε για να βοηθήσει τον αλγόριθμο να καταλάβει τι πραγματικά μας αρέσει.

Article featured image
Article featured image


Το Netflix ανακοίνωσε χθες πως εισήγαγε ένα νέο κουμπί το οποίο έχει σκοπό να κάνει καλύτερες προτάσεις στους συνδρομητές του.

Ο λόγος για το «Two Thumbs Up» που είναι η δική του εκδοχή του «Super Like» και θα έρθει δίπλα από τα ήδη υπάρχοντα «thumbs up» και «thumbs down» κουμπιά, με τα οποία το Netflix καταλαβαίνει τι μας αρέσει και τι όχι. Το νέο «Two Thumbs Up» κουμπί όμως θα βοηθήσει τον αλγόριθμο του Netflix να καταλάβει τι πραγματικά μας αρέσει περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Netflix-double-like_City.jpg



Πίσω στο 2017 το Netflix παράτησε το σύστημα των 5 αστεριών που ήταν δοκιμασμένο, για το πιο απλουστευμένο «Thumbs Up/Down», σε μια περίοδο που έκανε τη μετάβαση στο να παράγει τόνους περιεχόμενου. To Netflix στη σχετική του ανακοίνωση για το νέο κουμπί, παραδέχεται ότι οι χρήστες δεν ένιωθαν πως έτσι αντιπροσωπευόταν το τι τους άρεσε και τι όχι, κάνοντας το σύστημα ανεπαρκές.

Με το «Two Thumbs Up» ελπίζει να λύσει το πρόβλημα αυτό καθώς ο κατάλογός του έχει γίνει απύθμενος και οι προσωποποιημένες προτάσεις είναι πιο σημαντικές από ποτέ.



Με πληροφορίες από unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ