Το Netflix ετοιμάζει επιπλέον χρέωση για όσους χρησιμοποιούν λογαριασμούς άλλων

Θέλει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της χρήσης λογαριασμών από άτομα που ανήκουν σε «διαφορετικό νοικοκυριό».

Article featured image
Article featured image


Με έναν νέο τρόπο ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το Netflix τη χρήση κωδικών από άτομα που ανήκουν σε διαφορετικό νοικοκυριό από τους κατόχους πλάνων Standard και Premium.



Όπως αναφέρει το Variety, η πλατφόρμα έχει μπει στη διαδικασία να βρει την κατάλληλη φόρμουλα για να περιορίσει την απώλεια εσόδων της. Γι’ αυτό θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στο Περού, τη Χιλή και την Κόστα Ρίκα, να ενημερώνει τους χρήστες ότι θα πρέπει να πληρώσουν μια επιπλέον χρέωση για κάθε σύνδεση που γίνεται εκτός του νοικοκυριoύ. Το ποσό θα ανέρχεται περίπου στα τρία δολάρια.

Η Chengyi Long, διευθύντρια καινοτομίας προϊόντων στο Netflix, δεν διευκρίνισε αν αυτή η πρακτική θα μεταφερθεί και σε άλλες χώρες.

netflix-xreoseis-ektos-spitiou_city.png
Αυτές είναι οι χρεώσεις του εκάστοτε πλάνου συνδρομής στο Netflix για τις τρεις χώρες, ενώ φαίνεται και η χρέωση για το κάθε επιπλέον μέλος που θα χρησιμοποιεί τον λογαριασμό. Εικόνα: Variety



Η ανακοίνωση του Netflix

«Πάντα διευκολύναμε τους ανθρώπους που μένουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό του Netflix, με λειτουργίες όπως τα ξεχωριστά προφίλ και τις ταυτόχρονες προβολές. Αν και αυτές οι επιλογές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, παράλληλα έχουν δημιουργήσει σύγχυση για το πότε κάποιος μπορεί να μοιραστεί τους κωδικούς του. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο οι λογαριασμοί να μοιράζονται σε διαφορετικά σπίτια, κάτι που επηρεάζει τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε νέα προγράμματα για τα μέλη μας», έγραψε η Long σε blog του Netflix.

Στην ανακοίνωση γράφει επίσης πως θα μπορεί κανείς να προσθέσει δύο «sub accounts» για ισάριθμα άτομα που δεν ζουν στο ίδιο «νοικοκυριό», κρατώντας έτσι το προσωπικό τους προφίλ με τις δικές τους προτιμήσεις, προτάσεις και κλειδιά εισόδου. Όπως αναφέρει το blog «θα επιτρέπεται στα μέλη να μοιράζονται τον λογαριασμό τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, εύκολα και με ασφάλεια, ενώ θα πληρώνουν κάτι παραπάνω».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς θα ορίζεται το ίδιο νοικοκυριό εφόσον ήδη το Premium πλάνο υποστηρίζει 4 διαφορετικά προφίλ και αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί εν καιρώ.

Το blog προσθέτει επίσης πως πλέον θα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ σε νέο λογαριασμό για να μην χαθεί το ιστορικό θέασης.


Μέχρι το τέλος του 2021, το Netflix είχε 221 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αλλά ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ