Δύο μπαμπάδες πήγαν διακοπές με τα παιδιά τους και έπεσαν θύματα ομοφοβίας στο τρένο

Τους αποκάλεσαν «παιδόφιλους» και «βιαστές» μπροστά στα παιδιά τους.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Robbie Pierce via The Independent

Την περασμένη Τρίτη, ο Ρόμπι Πιρς με τον σύζυγό του και τα 2 παιδιά τους επιβιβάστηκαν σε ένα τρένο στο Λος Άντζελες με προορισμό το San Francisco Bay, όπου θα απολάμβαναν τις ανοιξιάτικες διακοπές τους.

Κατά τη διάρκεια του δεκάωρου ταξιδιού ο 6χρονος γιος τους και η 5χρονη κόρη τους παρακολουθούσαν τα τοπία. Ο γιος τους ήταν περήφανος που μπόρεσε να χρησιμοποιήσει μόνος του την τουαλέτα, αλλά αργότερα, είπε στους γονείς του πως φοβόταν να πάει μόνος του την τρίτη φορά.

Όταν το τρένο έκανε μια στάση στο Σαν Χοσέ, η οικογένεια βρισκόταν στις θέσεις της και έπαιζαν, όταν ένας άνδρας τους πλησίασε. «Ξαφνικά, ένας άνδρας στεκόταν δίπλα μου και μιλούσε στον γιο μου», δήλωσε ο Πιρς στην Washington Post. «Το πρώτο πράγματα που είπε ήταν “ο γάμος είναι ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα”», συμπλήρωσε. Ο Πιρς έμεινε έκπληκτος και ο άγνωστος άνδρας συνέχισε την ομοφοβική επίθεση, κατηγορώντας το ζευγάρι ότι έκλεψε τα παιδιά, τους αποκάλεσε «παιδόφιλους» και «βιαστές».

Τα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και ο Πιρς τα άρπαξε και πήγε σε άλλο βαγόνι, ενώ ο σύζυγός του έβαλε τις φωνές στον άγνωστο για να τον διώξει. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας σιδηροδρόμων «Amtrak» έφτασαν και διέταξαν τον άνδρα να κατέβει από το τρένο. Όταν αρνήθηκε, κάλεσαν την αστυνομία που έφτασε έπειτα από περίπου 45 λεπτά και τον απομάκρυνε.

Η «Amtrak» καταδίκασε το συμβάν, χαρακτηρίζοντάς το περιστατικό μίσους. «Για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας νιώθουν ότι τους εκτιμούν και τους σέβονται όταν ταξιδεύουν με τα τρένα μας, διενεργούμε πλήρη έρευνα για αυτό το περιστατικό», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση προς την Washington Post, συμπληρώνοντας ότι είναι πιθανός ο αποκλεισμός του εν λόγω άνδρα από ταξίδια με την «Amtrak».

Μετά το περιστατικό ο Πιρς προσπάθησε να ηρεμήσει τα παιδιά του, που αμφότερα έχουν «σημαδευτεί» στο παρελθόν από το σύστημα αναδοχής, σύμφωνα με τον ίδιο. «Έκλαιγαν για μία ώρα, οπότε απλά μίλησα στο κάθε ένα διαφορετικά για αυτό».

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η ρητορική διαχέεται από τους συντηρητικούς, καθώς οι Ρεμπουμπλικάνοι έχουν παρουσιάσει ένα κύμα νομοσχεδίων κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε όλη τη χώρα.

Όμως, αναρωτήθηκε αν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε μια πολιτεία που κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί, όπως η Καλιφόρνια, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις οικογένειες που ζουν σε πολιτείες υπό ρεπουμπλικανική ηγεσία.

«Το γεγονός ότι αυτό μπορεί να φτάσει ακόμη κι εδώ με κάνει να ανησυχώ ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μέρη της χώρας όπου τα δικαιώματά τους δέχονται επίθεση», τόνισε ο Πιρς. Σε όλες τις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εισάγει σχεδόν 200 πολιτειακά νομοσχέδια φέτος, με περιορισμούς για τους transgender ανήλικους ή για τις συζητήσεις για θέματα ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια σχολεία.

Ο Πιρς λέει ότι μαζί με τον σύζυγό του συζητούν συχνά με τα παιδιά για το φύλο και τη σεξουαλικότητα, όταν προκύπτουν ερωτήσεις.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε ζητήματα όπως ο θάνατος και το σεξ. Απαντάμε στις ερωτήσεις τους με ειλικρίνεια και δεν δίνουμε περισσότερες πληροφορίες από αυτές που ζητούν», εξήγησε. «Πιστεύουμε ότι όταν επεξεργαστούν αυτές τις πληροφορίες και έχουν περισσότερες ερωτήσεις, θα ξαναέρθουν σε εμάς. Και αυτό φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά έως τώρα», συμπλήρωσε.

Αφού περιέγραψε την επίθεση στο Twitter, η οικογένεια έχει δεχθεί ένα κύμα αγάπης και υποστήριξης διαδικτυακά, είπε ο Πιρς. «Βοήθησε το να βλέπεις πόσοι άνθρωποι ενδιαφέρονται», είπε. Όμως, αυτό που τον συγκίνησε περισσότερο ήταν η αντοχή των παιδιών του. Ακόμη δεν κοιμούνται καλά τη νύχτα, ξυπνούν και κλαίνε, ανέφερε. Όμως, «παρότι παλεύουν με κάτι πολύ τρομακτικό που τους συνέβη, ακόμη έχουν αυτή την τεράστια αγάπη για την περιπέτεια και το να δουν νέα πράγματα. Και ανυπομονούν να ξαναμπούν σε τρένο», συμπλήρωσε.


Με πληροφορίες από Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ