4 άντρες στην Ινδία κατηγορούνται για βιασμό, δολοφονία και μαγείρεμα προστατευόμενης σαύρας

Οι ντετέκτιβ έμειναν έντρομοι όταν ερεύνησαν τα κινητά τους.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Kongkham6211 via Wikimedia Commons

4 άντρες στην Ινδία κατηγορούνται ότι βίασαν μια σαύρα και μετά τη σκότωσαν, τη μαγείρεψαν και την έφαγαν.

Η τετράδα καταγράφηκε από κάμερα του καταφυγίου Sahyadri Tiger στην πολιτεία Μαχαράστρα, η οποία είναι τοποθετημένη ούτως ώστε να εντοπίζει διακριτικά κινήσεις μέσα στη ζούγκλα.

Οι Αρχές συνέλαβαν τους άντρες μέσα σε διάστημα 5 ημερών και αρχικά τέθηκαν υπό κράτηση για παράνομη είσοδο στο Εθνικό Πάρκο Chandoli, σύμφωνα με το The Hindu. Ωστόσο, οι ντετέκτιβ έμειναν έντρομοι όταν ερεύνησαν τα κινητά των 4 κρατούμενων.

Ένας αξιωματούχος του εθνικού πάρκου ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως: «Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι δασικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται να βίασαν μια σαύρα της Βεγγάλης (Βαράνος). Η πράξη τους καταγράφηκε και στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των κατηγορουμένων. Ανακτήσαμε όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία από τους κατηγορούμενους και τους δόθηκε αρχικά η επιμέλεια του δασαρχείου, αλλά τώρα είναι ελεύθεροι με εγγύηση».

Οι συγκεκριμένες σαύρες όχι μόνο απειλούνται με εξαφάνιση στην Ινδία, αλλά είναι επίσης και προστατευόμενο είδος, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Οι άνθρωποι που ενοχλούν το ζώο μπορούν να οδηγηθούν σε φυλάκιση έως και επτά έτη.

Ο δασικός αξιωματικός του τμήματος, Βισάλ Μάλι, είπε στο VICE World News: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο έγκλημα. Οι άντρες, που έχουν ηλικία μεταξύ 20 και 30 ετών, φαίνεται ότι το έκαναν για πλάκα. Δεν το έκαναν για λόγους θρησκείας ή μαύρης μαγείας». Ο Μάλι πρόσθεσε επίσης πως: «Αυτό που έκαναν δεν είναι μόνο απάνθρωπο, αλλά υπάρχει και κίνδυνος ζωονοσογόνων ασθενειών από τέτοιου είδους περιπτώσεις. Υπάρχουν ανησυχίες πως οι άνδρες φέρουν ΣΜΝ και άλλες λοιμώξεις από την πράξη τους».

Σημειώνεται, πως το κρέας της συγκεκριμένης προστατευόμενης σαύρας τρώγεται σε ορισμένα μέρη του κόσμου και οι λαθροκυνηγοί έχουν στοχοποιήσει το συγκεκριμένο είδος για το κρέας του. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια, υπήρχε φόβος ότι το είδος θα εξαφανίζονταν στη Γκόα λόγω των υψηλών ποσοστών λαθροθηρίας.

Όπως αναφαίρουν οι Times of India, το αίμα της σαύρας, «χρησιμοποιείται ως παραδοσιακή θεραπεία για το άσθμα», ενώ επίσης «εξάγεται λάδι από τους πνεύμονες, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πληγών και κοψιμάτων, καθώς και λάδι μασάζ για την ενίσχυση των οστών».

Οι αρχές προσπάθησαν να καταπολεμήσουν τη θανάτωση προστατευόμενων σαυρών με εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού στις οποίες «οικολογική σημασία» του ερπετού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ