Η στιγμή που ένα αερόστατο προσγειώνεται ανώμαλα σε στέγες σπιτιών [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένας από τους 12 επιβαίνοντες έβγαζε βίντεο κατά την προσγείωση.

Article featured image
Article featured image



Ανώμαλη προσγείωση πάνω σε στέγες γειτονιάς της Μελβούρνης έκανε ένα αερόστατο, στην παρθενική του πτήση, που μετέφερε 12 ανθρώπους, ευτυχώς, ουδείς τραυματίστηκε.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν από σπίτι στο Έλγουντ περίπου στις 7.20 π.μ. την Μεγάλη Τετάρτη. Όταν έφτασαν, είδαν το πάνω μέρος του αερόστατου πάνω σε δύο στέγες και το καλάθι στην αυλή.

aerostato-melvourni-stegi_city.jpg
Φωτογραφία: EPA


Ειδικοί τεχνικοί της Πυροσβεστικής κλήθηκαν για να απομακρύνουν το ξεφούσκωτο αερόστατο, ενώ τη στιγμή που το αερόστατο πέφτει στις στέγες κατέγραψε με το κινητό του ένας από τους επιβαίνοντες.



Σύμφωνα με τον Νικ Μπράου, επικεφαλής πιλότων της εταιρείας «Liberty Balloon Flights», το αερόστατο πέταξε χωρίς προβλήματα για περίπου μισή ώρα, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατηθεί στον αέρα.

Χαρακτήρισε το συμβάν «κάπως ντροπιαστικό» κι έκανε λόγο για «ανεξήγητη δυσλειτουργία.

«Η βαλβίδα που απελευθερώνει θερμό αέρα που χρησιμοποιούμε για να ελέγξουμε το αερόστατο, δεν είχε σφραγιστεί σωστά. Οπότε έχανα πολλή θερμότητα και ήταν δύσκολο να κρατήσω στον αέρα το αερόστατο, γι'αυτό και πετούσα χαμηλά. Σκόπευα να το προσγειώσω στην παραλία, όμως δεν τα κατάφερα για 200 μέτρα», ανέφερε ο ίδιος σε τοπικό ραδιόφωνο.



«Απέφυγε τα καλώδια ρεύματος, απέφυγε τα αυτοκίνητα. Χτυπήσαμε κάποιες μεγάλες φτελιές στην πτώση μας, οπότε δεν πέσαμε πολύ βίαια, αν και ήταν, ξέρετε, καλός ο γδούπος» ανέφερε η Κάρεν, μια από τους επιβάτες που βρισκόταν στην πτήση με την οικογένειά της για τα γενέθλια της κόρης της. Η ίδια πρόσθεσε πως ο πιλότος έκανε εκπληκτική δουλειά, προσγειώνοντας με ασφάλεια το αερόστατο σε ένα μικρό δρόμο μιας γειτονιάς.

aerostato-melvourni-stegi-2_city.jpg
Φωτογραφία: EPA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ