Η Βασίλισσα Ελισάβετ «έγινε πλαστική» στα 96α γενέθλιά της

Όταν ανέβηκε στον θρόνο, οι γυναίκες δεν ενθαρρύνονταν να εργαστούν και οι πολιτικοί εξέφραζαν ανοιχτά αμφιβολίες για το φύλο της νέας βασίλισσας.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Mattel

Σε κούκλα Barbie μεταμορφώθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ στο πλαίσιο των εορτασμών για το πλατινένιο ιωβηλαίο της. Η κούκλα, που μοιάζει στη μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας, κυκλοφόρησε χθες, στα 96α γενέθλιά της, στην τιμή των $75.

Η Mattel λάνσαρε την κούκλα σε συλλεκτικά κομμάτια. Οι φωτογραφίες δείχνουν τη βασίλισσα να φορά ένα ιβουάρ φόρεμα από τη βασιλική γκαρνταρόμπα. Η τιάρα στηρίζεται σε αυτή της βασίλισσας Μαίρη, που φορούσε η μονάρχης την ημέρα του γάμου της, ενώ τα μετάλλια μινιατούρες στις κορδέλες είναι εμπνευσμένα από τα παραγγέλματα της βασιλικής οικογένειας. Τη ροζ κορδέλα έδωσε στη βασίλισσα ο πατέρας της, Γεώργιος ΣΤ’ και τη γαλάζια ο παππούς της Γεώργιος Ε’.

Η ασημένια καρφίτσα παραπέμπει στα διακριτικά του Τάγματος του Γκάρτερ, που είναι και το πιο υψηλόβαθμο τάγμα ιπποτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

vasilissa-elisavet-barbie-2_city.png
Φωτογραφία: MattelΗ συλλεκτική κούκλα έκανε το ντεμπούτο της στις 21 Απριλίου και όλα τα κομμάτια έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ εντάσσεται επίσης, στη συλλογή «Barbie's Tribute Collection» που ξεκίνησε από πέρυσι για να τιμήσει διακεκριμένες προσωπικότητες.

vasilissa-elisavet-barbie-kouti_city.png
Φωτογραφία: MattelΗ κούκλα Μπάρμπι της βασίλισσας παρουσιάζεται σε ένα κουτί που είναι εμπνευσμένο από την Αίθουσα του Θρόνου στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ πάνω σε αυτό τυπώθηκε σήμα για την 70ή επέτειο από την άνοδο της Ελισάβετ στην εξουσία.Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι μακροβιότερη Βρετανίδα μονάρχης και η πρώτη που έφτασε σε πλατινένιο ιωβηλαίο, ενώ όταν ανέβηκε στον θρόνο, οι γυναίκες δεν ενθαρρύνονταν να εργαστούν και οι πολιτικοί εξέφραζαν ανοιχτά αμφιβολίες για το φύλο της νέας βασίλισσας, η οποία τους διέψευσε ως ηγέτιδα και διπλωμάτις.Με πληροφορίες από protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ