21χρονος φοιτητής πουλά την «ψυχή» του ως NFT

Επιτρέπει στον αγοραστή να τη θυσιάσει ή να την προσφέρει σε οποιαδήποτε θεότητα ή πνευματική οντότητα επιθυμεί.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από stijn.social

Ένας 21χρονος φοιτητής της Ακαδημίας Τέχνης της Χάγης, ο Stijn van Schaik, έβαλε την «ψυχή» του προς πώληση ως NFT, για υποψήφιους αγοραστές, στην αγορά «OpenSea».

Το NFT ονομάζεται «Soul of Stinus» και είναι έτοιμο να μεταφορτωθεί στο blockchain και να πωληθεί στον πλειοδότη, ανέφεραν οι Crypto Insiders.

«Γεια σου άνθρωπε, αυτή τη στιγμή κοιτάς μια ψυχή. Προς το παρόν, είναι δική μου. Μόλις ανέβει πλήρως στο blockchain, ποιος ξέρει τι θα της συμβεί. Τι σημαίνει για μια ψυχή να είναι αποκεντρωμένη; Ας μάθουμε», έγραψε ο Schaik στην αγορά.

21xronos-poula-tin-psixi-tou-os-nft.png
Στιγμιότυπο από τη σελίδα πώλησης του NFT



Ο Schaik πρόσθεσε πως όταν το NFT βρεθεί στην κατοχή του πελάτη, θα χαιρόταν πολύ να έβλεπε την «ψυχή» του να χρησιμοποιείται με κάθε δυνατό τρόπο.

Για να διευκολύνει την πώληση, ο Schaik δημιούργησε επίσης έναν ιστότοπο και συνέταξε μια «συμφωνία πώλησης ψυχής» η οποία καθορίζει σε ποιον μπορεί να πωληθεί η «ψυχή» και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Στο 9σέλιδο συμβόλαιο που συνοδεύει το NFT, ο Schaik έγραψε μεταξύ άλλων: «Παραδείγματα χρήσεως της Ψυχής που θα επιτρέπονταν με αυτούς τους όρους περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε):...Θυσία ή προσφορά της εν λόγω Ψυχής, εν όλω ή εν μέρει, σε οποιαδήποτε θεότητα ή πνευματική οντότητα».

Η συμφωνία ανέφερε επίσης ότι η αγορά θα ήταν «μόνιμη και αμετάκλητη εκτός από όσα αναφέρονται στους όρους της παρούσας σύμβασης». «Ο αγοραστής θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Stinus’ Soul για όσο διάστημα υπάρχει το NFT», πρόσθεσε.

Μπορούν οι ψυχές να αγοράζονται και να πωλούνται ως μη ανταλλάξιμες μάρκες (NFT); Νομικά δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί κανείς δεν έχει ακόμη νομοθετήσει κάτι το οποίο δεν έχει καν αποδειχθεί ότι υπάρχει.

Ο στόχος αυτής της «πώλησης», είπε ο Schaik ήταν για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα NFT και τα κρυπτονομίσματα.

Η προσφορά για το NFT «ψυχής» ξεκίνησε από το 0,1 Ethereum και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 30, τα οποίο- τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου- το 0,1 ETH αξίζει 279.18 ευρώ και τα 30 ETH ισούνται με 83754.87 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ