Ψυχολόγος κατέθεσε ότι η Άμπερ Χερντ πάσχει από δύο διαταραχές προσωπικότητας

Ποιες είναι αυτές σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο που προσέλαβε η υπερασπιστική γραμή του Τζόνι Ντεπ.

Article featured image
Article featured image


Η υπερασπιστική γραμμή του Τζόνι Ντεπ στη δικαστική μάχη που δίνει με τη σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, προσέλαβε κλινική ψυχολόγo, για να εξετάσει τη συμπεριφορά της ηθοποιού, η οποία, σύμφωνα με την εμπειρογώμονα σε θέματα βίας μεταξύ συντρόφων, πάσχει από δύο ψυχιατρικές διαταραχές. Η διάγνωση προήλθε από την εξέταση των προηγούμενων ψυχολογικών αξιολογήσεων της Χερντ, σε συνδυασμό με άμεση εξέταση σε δύο περιπτώσεις και τη συμμετοχή της σε ένα τεστ MMPI για «πολυφασικές προσωπικότητες».



Η Δρ Σάνον Κάρι έκανε τη δική της εκτίμηση σχετικά με το άλλοτε παντρεμένο ζευγάρι και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Χερντ πάσχει από δύο διαταραχές προσωπικότητας. Ένα από τα συμπτώματα που εμφανίζει μάλιστα, είναι η τάση της να μιμείται ανθρώπους με τους οποίους δένεται συναισθηματικά. Αυτό σύμφωνα με την ειδικό, μπορεί να επηρεάσει εκτός από τη συμπεριφορά και τον τρόπο που ντύνεται ο πάσχων ή η πάσχουσα.

Είναι γεγονός ότι οι φωτογραφίες που δείχνουν τη Heard να ντύνεται παρόμοια με τον Ντεπ στη δίκη των ημερών, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, κάτι που δεν ξέφυγε από τον κόσμο των social media.

Σύμφωνα με την Κάρι, η οποία κλήθηκε στα δικαστικά έδρανα από τη νομική ομάδα του ηθοποιού, η πάθηση από την οποία θεωρεί ότι πάσχει η Άμπερ Χερντ, ονομάζεται «Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας».

«Μιμούνται στοιχεία της προσωπικότητας των ανθρώπων από τον περίγυρό τους. Τον τρόπο που ντύνονται. Τα ενδιαφέροντά τους. Τον τρόπο που μιλούν», επεσήμανε η Κάρι στο δικαστήριο και στη συνέχεια τόνισε ότι η ηθοποιός πάσχει τόσο από Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας αλλά και από Οιστριονική Διαταραχή Προσωπικότητας. Όσοι πάσχουν από αυτές τις διαταραχές εμφανίζουν συναισθηματική αστάθεια και έχουν αυξημένη ανάγκη να μαγνητίζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή του περίγυρού τους.

Η ψυχολόγος κατέληξε επίσης, στο συμπέρασμα ότι η Χερντ πάσχει από μετατραυματικό στρες μετά το άδοξο τέλος της σχέσης της με τον Ντεπ γιατί αισθανόταν τον φόβο της εγκατάλειψης. Οι προσπάθειες που έκανε για να εμποδίσει τον χωρισμό της, θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες.

Τέλος, η Κάρι, υπογράμμισε ότι ένα άτομο σαν τη Χερντ είναι πολύ πιθανό να είναι αρκετά ελκυστικό στην αρχή μίας φιλίας ή μίας σχέσης αλλά σύντομα «δείχνει τον πραγματικό του εαυτό».



Τι είναι η οριακή διαταραχή προσωπικότητας

Η οριακή διαταραχή προσωπικότητας, σχετίζεται με έντονη συναισθηματική αστάθεια και την κυκλοθυμία. Το άτομο που πάσχει από τη συγκεκριμένη διαταραχή παρουσιάζει έλλειψη σταθερότητας στις διαπροσωπικές σχέσεις και παρορμητικότητα.

Τα συναισθήματα των ατόμων αυτών κυμαίνονται από έντονο ενθουσιασμένο σε ακραίο θυμό. Πολλές φορές ο αυτοτραυματισμός είναι ένα έκδηλο σύμπτωμα, ενώ η απόπειρα αυτοκτονίας είναι αρκετά πιθανή, ειδικότερα σε περιπτώσεις χωρίς προηγούμενη φροντίδα και αποτελεσματική θεραπεία.

Η διαταραχή μπορεί να έχει επιπτώσεις σε πολλές όψεις της ζωής του ατόμου, κάτι που συνεπάγεται δυσκολίες στη διατήρηση σχέσεων στη δουλειά, στο σπίτι και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.


Τι είναι η οιστριονική ή δραματική διαταραχή της προσωπικότητας

Οι ασθενείς με oιστριονική διαταραχή χαρακτηρίζονται από την υπερβολική συναισθηματικότητα και την αδιάκοπη επιζήτηση της προσοχής. Τείνουν να είναι εξαρτημένοι και ανώριμοι. Οι ασθενείς αυτοί είναι συχνά ανίκανοι να διατηρήσουν βαθιές, μακροχρόνιες δεσμεύσεις σε μια σχέση.

Άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη διαταραχή εκφράζονται υπερβολικά έντονα, τόσο στον λόγο όσο και στην κίνηση. Έχουν την τάση να συμπεριφέρονται με θεατρικό και υπερβολικό τρόπο, αποσκοπώντας να τραβήξουν όλα τα βλέμματα επάνω τους.

Επιπλέον, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση και δεν μπορούν να διαχειριστούν τα αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή τους. Τα άτομα αυτά αναζητούν συνεχώς νέες εμπειρίες, που θα τους ενθουσιάσουν και θα τους βγάλουν από τη ρουτίνα τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ