H τελευταία ανάρτηση του Τσιτσιπά προκάλεσε αντιδράσεις, για άλλη μια φορά

«Στέφανε, σε χτύπησε καμιά ρακέτα στο κεφάλι;».

Article featured image
Article featured image


Για άλλη μια φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο στόχαστρο των χρηστών του Twitter, αφού έκανε μια ανάρτηση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αμφιλεγόμενη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και ένας από τους καλύτερους του κόσμου προκάλεσε αντιδράσεις όταν tweetαρε το εξής: «Ο μισθός σου είναι η δωροδοκία που σου δίνουν για να ξεχάσεις τις φιλοδοξίες σου». Πολύ σύντομα, οι αντιδράσεις και τα αρνητικά σχόλια των ακόλουθών του έπεσαν βροχή και φανέρωσαν τη δυσαρέσκειά τους σε αυτήν τη δήλωση.



Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η ερώτηση ενός follower ο οποίος τον ρώτησε αν χτύπησε το κεφάλι του σε καμία ρακέτα ενώ ένας άλλος αναρωτήθηκε «γιατί συνεχίζει και το κάνει αυτό;».



Μερικές από τις αντιδράσεις

Τα λόγια αυτά του Έλληνα πρωταθλητή προκάλεσαν ακόμα και το σχόλιο του σχολιαστή τένις για το BBC, Ντέιβιντ Λο, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Και τότε πώς θα ζει κάποιος;».



«Είμαι βέβαιος πως πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποια βαθιά σκέψη, αλλά επίτρεψέ μου να είμαι το χιλιοστό άτομο που θα σου πει ότι κάποιοι από εμάς χρειάζονται τους μισθούς για να μπορούν να βάλουν φαγητό στο τραπέζι του», γράφει μεταξύ άλλων ένας χρήστης.



«Πλούσιοι άνθρωποι που μιλάνε για φιλοδοξίες. Το να σε παρακολουθώ στο γήπεδο να προκαλείς τον διαιτητή για το μεγάλο διάλειμμα που ήθελες για τουαλέτα είναι ενοχλητικό. Αν θες να σε θαυμάζουν δείξε λίγη τάξη στο γήπεδο».



«Οι διασημότητες δεν πρέπει να δίνουν συμβουλές σε καθημερινούς ανθρώπους. Είστε τόσο αποκομμένοι από την πραγματικότητα αυτού που περνάμε σε καθημερινή βάση. Πιστεύετε ότι όλοι έχουν την πολυτέλεια να φύγουν από μια δουλειά που δεν τους αρέσει; Όχι. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας».



Δεν είναι η πρώτη φορά που τα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά προκαλούν αντιδράσεις

Προ καιρού, την ώρα που η μισή Ελλάδα καιγόταν, ο Τσιτσιπάς έκρινε σκόπιμο να ποστάρει για τη μαστίχα, το κρυμμένο κόσμημα της Μεσογειακής κουλτούρας!



Τα επικριτικά σχόλια κάτω απ' την ανάρτησή του είναι ενδεικτικά της κατακραυγής… Λίγο αργότερα πάντως με ανάρτησή στο Instagram έστειλε μήνυμα υπέρ της ενίσχυσης των πυρόπληκτων σε συνεργασία με το «Μαζί για το παιδί».


Όταν όλοι ήταν στα σπίτια τους λόγω lockdown, ο Στέφανος «ονειρευόταν» Harrods στην Ελλάδα

Τον Δεκέμβριο του 2020, όταν εν μέσω lockdown και με την Ελλάδα να μετρά τα θύματα του κορωνοϊού και με τους Έλληνες να στέλνουν sms ακόμη και για να πάνε στο περίπτερο, ο Στέφανος αποφάσισε να ποστάρει ότι είναι ώρα να χτίσει κάποιος Harrods στην Ελλάδα.



Όταν εξέφρασε την άποψη πως οι γυναίκες θα πρέπει να παίζουν μέχρι τα 5 σετ επειδή πληρώνονται το ίδιο

Το τελευταίο «χτύπημα» του Στέφανου Τσιτσιπά εκτός Twitter, ήρθε μέσω συνέντευξής του στη ιστοσελίδα του εξωτερικού «First Sportz» στα τέλη Μαρτίου.

Τότε, είχε δηλώσει πως «δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5.

Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραντ σλαμς τουλάχιστον.

Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα σλαμς. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις η πρώτη που αντέδρασε ήταν η Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Τσέχα πρώην Νο1 στον κόσμο ανέβασε το δημοσίευμα και το στόλισε με κάποια emojis που δείχνουν ότι δεν της άρεσε η δήλωση και είναι κακή ιδέα.

tsitsipas-pliskova_city.jpg




Με πληροφορίες από iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ