Επιστήμονες θέλουν να στείλουν γυμνές εικόνες στο διάστημα για να προσελκύσουν εξωγήινους

Ελπίζουν πως το νέο μήνυμα θα προκαλέσει την περιέργειά τους.

Article featured image
Article featured image


Μια ομάδα επιστημόνων ελπίζει να προσελκύσει εξωγήινους στέλνοντας στο διάστημα ένα μήνυμα που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γυμνές εικόνες ανθρώπων.

Η ομάδα επιστημόνων της Nasa, θα στείλει δύο γυμνές φιγούρες ζωγραφισμένες ως καρτούν έξω από την ατμόσφαιρα της γης, με την ελπίδα πως θα προκαλέσουν την περιέργεια των εξωγήινων και έτσι θα ενθαρρυνθούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Το πρότζεκτ που φέρει την ονομασία «Ο Φάρος στον Γαλαξία (Beacon in the Galaxy)» περιέχει μια αντρική και μια θηλυκή φιγούρα, πλήρως γυμνές, οι οποίες φαίνονται να χαιρετούν.

galaxies-10-00055-g014-550.png



Στην ιστοσελίδα του πρότζεκτ οι επιστήμονες γράφουν: «Το μήνυμα περιλαμβάνει βασικές μαθηματικές και φυσικές έννοιες για την καθιέρωση ενός καθολικού μέσου επικοινωνίας που ακολουθείται από πληροφορίες για τη βιοχημική σύνθεση της ζωής στη Γη, τη θέση του Ηλιακού Συστήματος στον Γαλαξία σε σχέση με γνωστά σφαιρικά σμήνη, καθώς και ψηφιοποιημένες απεικονίσεις του Ηλιακού Συστήματος και της επιφάνειας της Γης. Το μήνυμα ολοκληρώνεται με ψηφιοποιημένες εικόνες της ανθρώπινης μορφής, μαζί με μια πρόσκληση για να απαντήσουν τυχών νοήμων παραλήπτες».



Ο κώδικας που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να στείλουν το μήνυμα ονομάζεται δυαδικός κώδικας, ο οποίος πιστεύεται πως είναι ό,τι πιο κοντινό σε μια καθολική γλώσσα και χρησιμοποιεί πολλά «1» και «0». Η ομάδα εξηγεί πως: «Αν και η έννοια των μαθηματικών με ανθρώπινους όρους είναι δυνητικά μη αναγνωρίσιμη από εξωγήινη νοημοσύνη, ο δυαδικός κώδικας είναι πιθανώς καθολικός σε όλη τη νοημοσύνη. Eίναι η απλούστερη μορφή μαθηματικών καθώς περιλαμβάνει μόνο δύο αντίθετες καταστάσεις: μηδέν και ένα, ναι ή όχι, μαύρο ή άσπρο, μάζα ή κενό χώρο».



Ο απώτερος σκοπός των ερευνητών είναι να ξεκινήσουν έναν διάλογο με εξωγήινους, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά στο μέλλον μπορεί να συμβεί αυτό.

Σκέφτονται επίσης σε μελλοντικές απόπειρες επικοινωνίας να στείλουν μηνύματα τα οποία θα περιέχουν συμφωνίες του Μπετόβεν, του Μότσαρτ και του Μπαχ, ή ακόμα και επιστημονικές συζητήσεις.


Με πληροφορίες από LB

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ