Εννέα νέα συμπτώματα του κορωνοϊού προστέθηκαν στην επίσημη λίστα του HB

«Τα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια με τα συμπτώματα άλλων ασθενειών, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη».

Article featured image
Article featured image


Ο επίσημος κατάλογος των συμπτωμάτων της COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο «επεκτάθηκε» για να συμπεριλάβει εννέα νέα συμπτώματα της νόσου, όπως πονοκεφάλους, διάρροια και βουλωμένη μύτη.

Η ανανεωμένη επίσημη λίστα συμπτωμάτων έρχεται ενώ σύμφωνα με την εφαρμογή ZOE για την καταγραφή συμπτωμάτων κορωνοϊού, σχεδόν 5 εκατομμύρια κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου υπολογίζεται ότι είναι αυτήν τη στιγμή φορείς. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Από την αρχή του μήνα πάντως έχει πάψει η δωρεάν διάθεση τεστ αντιγόνου στο σύνολο του πληθυσμού, με την αντιπολίτευση και τους επιστήμονες να κατηγορούν την κυβέρνηση για επιπόλαιη απόφαση.

Ο καθηγητής Tim Spector, επικεφαλής επιστήμονας της εφαρμογής ZΟΕ COVID-19, είπε ότι η ενημέρωση της λίστας συμπτωμάτων έχει καθυστερήσει και θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των λοιμώξεων.

Τα νέα συμπτώματα έχουν προστεθεί στον ιστότοπο του NHS, μαζί με τα τρία παραδοσιακά συμπτώματα του πυρετού, του επίμονου βήχα και της απώλειας ή αλλαγής στη γεύση ή την όσφρηση.

Σύμφωνα με το NHS, τα σημάδια του COVID-19 που πρέπει να προσέχουν οι άνθρωποι περιλαμβάνουν επίσης:

-δυσκολία στην αναπνοή/δύσπνοια

-αίσθημα κούρασης ή εξάντλησης

-πόνοι στο κορμί

-πονοκέφαλος

-πονόλαιμος

-βουλωμένη μύτη ή καταρροή

-απώλεια της όρεξης

-διάρροια

-έμετος ή τάση για έμετο



Μια σημείωση στον ιστότοπο του NHS προσθέτει: «Τα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια με συμπτώματα άλλων ασθενειών, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη».

Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όσο και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ έχουν μακρύτερες λίστες συμπτωμάτων εδώ και αρκετό καιρό. Εντούτοις, στο Ηνωμένο Βασίλειο η λίστα του NHS είχε μόνο τρία συμπτώματα για σχεδόν δύο χρόνια.


Με πληροφορίες από Sky News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ