Ποια είναι τα δύο συμπτώματα που «δείχνουν» Όμικρον 2 ακόμα και πριν βγει θετικό το τεστ

H Όμικρον 2 και τα ύποπτα συμπτώματα (της).

Article featured image
Article featured image


Ο κίνδυνος για περαιτέρω κλιμάκωση της πανδημίας είναι υπαρκτός και ο ιός -αν και αποδυναμωμένος- δεν είναι «αθώος» με τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο να εφιστούν την προσοχή.

Όπως τονίζει στο iefimerida.gr ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης «η Όμικρον ΒΑ.2 δεν διαφέρει σε ό,τι αφορά στα συμπτώματα και τη νοσηρότητα από την Όμικρον ΒΑ.1. Ωστόσο, είναι πολύ πιο μολυσματική».



Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα της Όμικρον 2

Η μετάλλαξη Όμικρον 2, γνωστή ως υποπαραλλαγή Stealth, προσβάλει το ανώτερο αναπνευστικό γι’ αυτό και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με μπούκωμα και πονόλαιμο που διαρκεί για λίγες μέρες, ενώ στα παιδιά μπορεί να εκδηλωθεί και πόνος στο στομάχι. Τα συμπτώματα, ιδίως για τους εμβολιασμένους, είναι πολύ πιο ήπια. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι τα εξής τρία: ο βήχας, η καταρροή και η κόπωση. Συνολικά, όμως τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν οι εμβολιασμένοι είναι:

βήχας

καταρροή

κόπωση

πονόλαιμος

πονοκέφαλος

μυϊκοί πόνοι

πυρετός

φτάρνισμα


Ίλιγγος και κόπωση μπορούν να κινήσουν την υποψία για μόλυνση σε αρχικό στάδιο

Στη λίστα των συμπτωμάτων το τελευταίο διάστημα έχει προστεθεί και η ναυτία, επίσης για τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν προσβληθεί από την Όμικρον. Παράλληλα, έρευνες στη Βρετανία έχουν δείξει ότι το πρώτο σύμπτωμα που μπορεί να κινήσει την υποψία ότι κάποιος έχει μολυνθεί από την Όμικρον ΒΑ.2, ακόμα και πριν δείξει θετικό το διαγνωστικό τεστ, είναι ο ίλιγγος και ένα αίσθημα ναυτίας που συχνά έρχεται και φεύγει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το δεύτερο κοινό σύμπτωμα που εμφανίζεται στο πολύ αρχικό στάδιο της μόλυνσης από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι η υπερβολική εξάντληση-κόπωση.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ