Μετά τις εικόνες φρίκης από την Μπούσα, μια άλλη εικόνα μάς φανέρωσε ξανά την ασχήμια του πολέμου

Εικόνες που πρέπει να μας ενοχλήσουν.

Article featured image
Article featured image


Χθες, πέρασαν μπροστά από τις οθόνες μας εικόνες φρίκης από τη σφαγή αμάχων στην Μπούσα, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα. Εκατοντάδες άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο από τις ρωσικές δυνάμεις που πριν εγκαταλείψουν την πόλη, εκτέλεσαν εν ψυχρώ άμαχους πολίτες. Η Ρωσία από την πλευρά της έκανε λόγο για «προβοκάτσια στην Μπούσα», μιλώντας για κατασκευασμένες εικόνες και για «πτώματα που κινούνται».

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του πλανήτη τραβήχτηκαν από φωτορεπόρτερ διεθνών πρακτορείων, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις ανακαταλάμβαναν την Μπούσα. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πυροβολήθηκαν, σκοτώθηκαν, με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ανατόλι Φεντορούκ, ο δήμαρχος της πόλης.

Ένας από τους άνδρες έχει δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη του με ένα κομμάτι λευκό ύφασμα και ένα ουκρανικό διαβατήριο κείτεται στο πάτωμα δίπλα του. Μια γκρεμισμένη πόλη γεμάτη πτώματα που σκάβει ομαδικούς τάφους για να θάψει τους νεκρούς της.

μπούσα1.jpg

μπούσα2.jpg

μπούσα4.jpg

μπούσα6.jpg

1649068530_946039_1649069657_album_normal.jpg

μπούσα5.jpg

GettyImages-1239719412.jpg

1649068530_946039_1649069660_album_normal.jpg



Μετά τις φρικτές αυτές εικόνες, μια άλλη φωτογραφία που δημοσίευσε μια μητέρα μάς υπενθύμισε ξανά την ασχήμια και αυτό που είπε κάποτε ο Καμύ, την «οριστική μοναξιά» του πολέμου.

Η Oleksandra Makoviy λοιπόν, αποκάλυψε τη σπαρακτική κίνηση που έκανε για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της κόρης της καθώς η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα της. Μέσω του Instagram, η γυναίκα μοιράστηκε μια φωτογραφία της κόρης της, Vira, που τραβήχτηκε την πρώτη μέρα του πολέμου.

FPjVxs4XIAca9nS.jpg



Στη φωτογραφία, η πλάτη της Vira καλύπτεται με γράμματα και λέξεις που περιλαμβάνουν το όνομά της, την ημερομηνίας γέννησής της και τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών της οικογένειάς της.

Η μητέρα εξήγησε ότι τα χέρια της έτρεμαν καθώς έγραφε το μήνυμα στην πλάτη της μικρής της κόρης. Το έγραψε όμως, από φόβο μήπως συμβεί κάτι και η Vira κατέληγε μόνη. Οι πληροφορίες ήταν για κάποιον αν επρόκειτο να πάρει τη Vira ή αν αυτή χανόταν.

«Πονάει να πηγαίνεις στη συλλογή φωτογραφιών», παραδέχτηκε η μητέρα στο Instagram, λέγοντας ότι εκείνη και η οικογένειά της είχαν «τόσο υπέροχη ζωή» πριν από τον πόλεμο. Ευτυχώς, η οικογένεια είναι πλέον ασφαλής. Φαίνεται ότι η οικογένεια είναι από το Κίεβο, ωστόσο δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται τώρα.



«Ως μητέρα, απλά δεν μπορώ να φανταστώ να το κάνω αυτό. Είναι αποκαρδιωτικό. Απολύτως σπαρακτικό», έγραψε μια μητέρα στο Twitter.

«Φανταστείτε να προσπαθείτε να γράψετε στοιχεία επικοινωνίας της οικογένειας στο σώμα του παιδιού σας σε περίπτωση που πεθάνετε και το παιδί σας επιζήσει. Χρειάζεται πολλή δύναμη για να γίνει αυτό», είπε ένα άλλο άτομο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ