Πότε σταματούν τα δωρεάν rapid test στην Κύπρο;

Και ποιοι θα συνεχίσουν να δικαιούνται δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Article featured image
Article featured image


Από την Κυριακή 15 Μαΐου έρχεται το τέλος της επίδειξης του safepass στους περισσότερους χώρους -πλέον η υποχρέωση επίδειξης safe pass θα αφορά μόνο νοσοκομεία, κλειστές δομές και οίκους ευγηρίας- και η επιστροφή στην «κανονικότητα» βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά.



Σε επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας ενημερωθήκαμε ότι πέραν της κατάργησης του safepass, από τις 15 του μήνα θα σταματήσουν να διενεργούνται και τα δωρεάν, μαζικά rapid test που γίνονται μέσω των κινητών μονάδων του υπουργείου Υγείας.


Οι εξαιρέσεις

Όσοι έχουν συμπτώματα ή είναι επαφές κρούσματος θα δικαιούνται να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης σε συγκεκριμένα φαρμακεία ή σε χώρους που θα υποδεικνύει το υπουργείο Υγείας, αφού πρώτα επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους ιατρό και λάβουν το ανάλογο παραπεμπτικό.

Σημειώνεται πως όσοι επιθυμούν να κάνουν rapid test θα έχουν την επιλογή να επισκέπτονται φαρμακεία ή χημεία, τα οποία θα πραγματοποιούν τεστ επί πληρωμή.

Εντός της ημέρας θα γίνει σχετική επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο, στην οποία θα αναφέρονται περαιτέρω διευκρινίσεις που θα αφορούν μεταξύ άλλων και τις στενές επαφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ