Δεν θέλουμε να σας απογοητεύσουμε, αλλά η πόρτα στον πλανήτη Άρη δεν οδηγεί σε κάποιο εξωγήινο σπιτικό

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν είναι καν πόρτα.

Article featured image
Article featured image


Μία πρόσφατη φωτογραφία που έστειλε στη Γη το Curiosity rover της NASA από τον Άρη, είχε ενθουσιάσει τους κυνηγούς εξωγήινης ζωής, αφού απεικονίζει έναν σχηματισμό στους βράχους που μοιάζει εκπληκτικά με μία πόρτα. Η εικόνα καταγράφηκε από την Mast Camera του rover στις 7 Μαΐου 2022 και πολλοί έκαναν λόγο για μια μυστική υπόγεια σήραγγα, που είχε δημιουργηθεί από εξωγήινους ή για κάποια είσοδο σε ένα εξωγήινο σπιτικό. Ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων!

πόρταΆρης.jpg



Όπως έχει συμβεί ξανά όμως, με παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς, όπως ο κύβος της Σελήνης, η φαντασία μας δημιουργεί αυτό που θα θέλαμε ίσως να δούμε.

Η ευρύτερη φωτογραφία που κατέγραψε το rover περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο σχηματισμό βράχων γεμάτο με ρωγμές από πιέσεις που πιθανόν να προκλήθηκαν από σεισμούς.

26725-n-r000-3465-edr094cylasb3386-autolm2-png.jpg
Η 'πόρτα' στα ευρύτερα 'συμφραζόμενά' της.



Βλέποντας την πόρτα σε σχέση με ολόκληρο το μωσαϊκό φωτογραφιών, βλέπουμε πως είναι ανάμεσα σε άλλα σχήματα, ρωγμές και άλλα χαρακτηριστικά διάβρωσης σε όλη την επιφάνεια του σχηματισμού των βράχων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το UFO of Interest στο Τwitter.



Η φαντασία μας και η ελπίδα να βρούμε κάτι ξεχωριστό σε έναν άλλο πλανήτη πολλές φορές ορίζει αυτό που βλέπουμε, όπως ο βράχος που μοιάζει με ψάρι ή το πρόσωπο του Άρη, ωστόσο τα γεωλογικά χαρακτηριστικά ενός ξένου πλανήτη παραμένουν αυτό ακριβώς. Βράχοι που έχουν σμιλευθεί μόνο από τους αιώνες των συνθηκών και η πόρτα του Άρη μπορεί να μην κινούσε καν την περιέργειά μας αν είχε φωτογραφηθεί με τις σκιές υπό άλλη γωνία.



Ωστόσο, ίσως το πιο μαγικό στοιχείο να παραμένει, όπως σημειώνει το cnet.com, το ότι «έχουμε ένα ρομπότ να τριγυρίζει στον κρατήρα Gale, στέλνοντας φωτογραφίες από έναν άλλο κόσμο».



Με πληροφορίες από unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ