Ο λόγος που δεν πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου το πρωί, σύμφωνα με ειδικούς

Είναι όλα θέμα υγιεινής.

Article featured image
Article featured image


Για χρόνια οι life coaches και οι influencers μιλούν για το πόσο «μεταμορφωτικό» μπορεί να είναι το συνήθειο του στρωσίματος του κρεβατιού κάθε πρωί. Συνήθως κάνουν λόγο για το πώς αυτό το συνήθειο μπορεί να αυξήσει την αίσθηση της παραγωγικότητας, της τακτοποίησης και της οργάνωσης.

Ωστόσο, οι ειδικοί στα στρώματα στο «And So To Bed» διαφωνούν. Λένε ότι το πιο υγιεινό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει κάποιος με το κρεβάτι του το πρωί είναι να μην το στρώνει.


Όλα είναι θέμα υγιεινής

Όπως αναφέρει η Metro, σύμφωνα με το «Συμβούλιο Ύπνου» της εταιρίας, ο μέσος ενήλικας χάνει 285 ml υγρών κάθε βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι, όταν στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί, παγιδεύεις όλη την υγρασία, επιτρέποντάς της να «καθίσει» εκεί μέχρι το βράδυ που θα πέσεις ξανά για ύπνο.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι, μετά από έναν καλό βραδινό ύπνο, ιδιαίτερα όταν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να τραβάμε πίσω τα κλινοσκεπάσματα για να δώσουμε στο στρώμα την ευκαιρία να «αναπνεύσει» και να εξατμιστεί η υγρασία.

Αν δεν γίνει αυτό, η υγρασία μπορεί να παγιδευτεί ανάμεσα στο στρώμα και το λινό προκαλώντας αποχρωματισμό και πιθανές άσχημες οσμές. Κάνοντας αυτό θα διασφαλίσετε επίσης ότι το στρώμα σας θα διαρκέσει περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ