Ινδή γυναίκα έζησε για 40 σχεδόν χρόνια ως άντρας γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να επιβιώσει

Η απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που για να επιβιώσει σε μια πατριαρχική κοινωνία, να ξεφύγει από τη σεξουαλική παρενόχληση και να μεγαλώσει -χωρίς άντρα- το παιδί της, αναγκάστηκε να ζήσει ως άντρας.

Article featured image
Article featured image


Η Ινδία έχει τεράστιο πρόβλημα σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, οπότε όταν μια γυναίκα έμεινε χήρα σε νεαρή ηλικία μπορούσε να σκεφτεί μόνο έναν τρόπο για να την αποτρέψει: να ζήσει ως άντρας για 36 χρόνια για να μεγαλώσει την κόρη της ήρεμα σε μια πατριαρχική κοινωνία.Η Σ. Πετσχιμμά, 57 ετών, ήταν παντρεμένη με τον σύζυγό της μόλις 15 ημέρες, όταν αυτός πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ήταν 20 ετών και έγκυος στην κόρη της. Λίγο μετά τη γέννηση της μικρής, άρχισε να εργάζεται σε διάφορες δουλειές για να τα βγάλει πέρα, αλλά το να μεγαλώσει ένα παιδί ως ανύπαντρη μητέρα στο χωριό Κατουναγιασκάμπατι του Ταμίλ Ναντού, μια πατριαρχική κοινωνία, ήταν δύσκολο. Η νεαρή γυναίκα δούλευε σε εργοτάξια, ξενοδοχεία, αλλά κάθε μέρα την παρενοχλούσαν σεξουαλικά. Έτσι μια μέρα αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή.

Πήγε λοιπόν στον ναό Τιρετσεντούρ Μουρογάν στο Τιρετσεντούρ, έκοψε τα μαλλιά της κοντά, αντικατέστησε το σαρί της με ένα πουκάμισο και άλλαξε το όνομά της σε «Muthu». Αλλά για να κάνει τη διαφορά η νέα της ταυτότητα, αυτή και η κόρη της έπρεπε να κάνουν μια νέα αρχή.

pjimage-2022-05-14T123358.977.jpg«Εγκατασταθήκαμε στο Κατουναγιασκάμπατι πριν από περισσότερα από 20 χρόνια», είπε πρόσφατα η γυναίκα στο The New Indian Express. «Μόνο οι στενοί μου συγγενείς στο σπίτι και η κόρη μου γνώριζαν ότι είμαι γυναίκα. Έκανα όλων των ειδών τις δουλειές. Αποταμίευσα κάθε δεκάρα για να εξασφαλίσω μια ασφαλή ζωή για την κόρη μου».

Η Πετσχιμμά κατάφερε να είναι άνδρας για πάνω από τρεις δεκαετίες. Τώρα, η κόρη της Σανμουγκσούντι έχει μεγαλώσει και παντρευτεί, οπότε δεν χρειάζεται πλέον να κρύβεται. Αποκάλυψε την πραγματική της ταυτότητα πρόσφατα. Ωστόσο, δεν θέλει να επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή της.

Επειδή το να υποδυθεί τον άντρα για σχεδόν 40 χρόνια εξασφάλιζε μια ασφαλή ζωή για την κόρη της, η Πετσχιμμά θέλει να παραμείνει άνδρας μέχρι την ημέρα που θα πεθάνει.Με πληροφορίες από HuffPost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ