Ινδία: Έφηβος αποκεφάλισε την έγκυο αδερφή του με τη βοήθεια της μητέρας τους

Χιλιάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στην Ινδία επειδή ερωτεύτηκαν ή παντρεύτηκαν κάποιον που δεν ενέκρινε η οικογένειά τους.

Article featured image
Article featured image


Η αστυνομία στην ινδική πολιτεία της Μαχαράσθρα συνέλαβε έναν έφηβο ως ύποπτο για τον αποκεφαλισμό της εγκύου αδερφής του. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η 19χρονη γυναίκα είχε παντρευτεί έναν άνδρα χωρίς να έχει τη συγκατάθεση της οικογένειάς της. Το θύμα ήταν μάλιστα, δύο μηνών έγκυος, ανέφερε η αστυνομία χθες, Τρίτη, επικαλούμενη τον σύζυγό της. 


Το ιστορικό της φρικτής δολοφονίας

Την Κυριακή, μητέρα και αδερφός επισκέφτηκαν το θύμα στο σπίτι του και εκείνη τους κάλεσε για τσάι. Την ώρα που ετοίμαζε το τσάι, ο αδερφός και η μητέρα τής επιτέθηκαν με ένα δρεπάνι.

«Τότε ήταν που ο αδερφός άρπαξε ένα δρεπάνι, τη χτύπησε τέσσερις φορές και την αποκεφάλισε. Έπειτα οι δύο τους πήραν το κεφάλι βάζοντάς το στην αυλή, έξω από σπίτι, και αφήνοντας το σώμα μέσα», ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας του Βαϊτζαπούρ.

«Η μητέρα ήταν συνεργός αφού κρατούσε τα πόδια της κόρης της κατά το συμβάν», πρόσθεσε ο ίδιος. Η αστυνομία υποπτεύεται μάλιστα ότι ο έφηβος τράβηξε selfie με το κεφάλι της γυναίκας.

Ο σύζυγος της κοπέλας κοιμόταν στο σπίτι και ξύπνησε όταν άκουσε τον θόρυβο. «Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε και σ’ εκείνον, αλλά κατάφερε να ξεφύγει», σημείωσε ο αστυνομικός.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δράστες πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησαν την πράξη τους. Ο αδερφός εστάλη σε αναμορφωτήριο, καθώς ο συνήγορός του δήλωσε ότι είναι ανήλικος. Ωστόσο, αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε ότι πρόκειται να αμφισβητήσει αυτόν τον ισχυρισμό, αφού έχει εντοπιστεί πιστοποιητικό που τον εμφανίζει ως ενήλικα. Η μητέρα είναι προφυλακισμένη.

_121993131_whatsappimage2021-12-07at11.10.19am.jpg
Φωτογραφία: BBC



«Έγκλημα τιμής»

Η άτυχη γυναίκα είχε «κλεφτεί» τον Ιούνιο και είχε παντρευτεί τον σύντροφό της, παρά τις διαφωνίες της οικογένειάς της για τη σχέση τους. Παρά το γεγονός ότι προέρχονταν και οι δύο από την ίδια κάστα, η οικογένειά της δεν τον ενέκρινε επειδή η δική του οικογένεια ήταν φτωχότερη από τη δική τους.

Η νεαρή γυναίκα δεν είχε πολλές επαφές με την οικογένειά της μετά τον γάμο της, όμως η μητέρα της την επισκέφθηκε μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία της. Η αστυνομία ανέφερε ότι γνώριζε πως η κόρη της ήταν έγκυος.

Ακτιβιστές αναφέρουν ότι χιλιάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο στην Ινδία επειδή ερωτεύτηκαν ή παντρεύτηκαν κάποιον που δεν ενέκρινε η οικογένειά τους.

Οι δολοφονίες αυτές αποκαλούνται «εγκλήματα τιμής», καθώς οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις περί παράδοσης και οικογενειακής τιμής παραμένουν βαθιά εγγεγραμμένες σε πολλά τμήματα της ινδικής κοινωνίας.

Τον Μάρτιο, η αστυνομία του Ουτάρ Πράντες συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να αποκεφάλισε την κόρη του. Ακούγεται να λέει σε βίντεο της αστυνομίας ότι τη δολοφόνησε επειδή δεν ενέκρινε τη σχέση της.


Με πληροφορίες από in.gr και lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ