Στις 28 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Κύπρο η 1η Πολυθεματική Ημερίδα «Γυναίκα και Υγεία»

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό οι οποίοι θα αναπτύξουν ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τη γυναικεία υγεία από την εφηβεία στην αναπαραγωγική ηλικία, στην εμμηνόπαυση και στη γήρανση.

Article featured image
Article featured image


Κάθε χρόνο στις 28 Μαΐου γιορτάζεται η διεθνής ημέρα για την υγεία της γυναίκας, ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1987.

Η προάσπιση του δικαιώματος στην υγεία για όλες τις γυναίκες αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ανάγκες, αλλά και διαφορετικά προφίλ σε ό,τι αφορά τις ασθένειες που τους απειλούν και τα συμπτώματα που εκδηλώνουν. Οι γυναίκες έχουν τις δικές τους συχνές ασθένειες ανάλογα και με την ηλικία, έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά εμφάνισης κάποιας νόσου, αντιδρούν διαφορετικά στις θεραπείες. Η πρόσβαση των γυναικών σε σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι πιο δύσκολη και πολύπλοκη απ’ ό,τι στους άντρες.

Οι επιστήμονες υγείας προσπαθούν να καταγράψουν λεπτομερώς τις διαφορές και τις ομοιότητες σε φυσιολογικό και παθολογικό επίπεδο μεταξύ ανδρών και γυναικών, να ερευνήσουν τη βιολογική και την ψυχοκοινωνική πλευρά της υγείας και να ενσωματώσουν αυτές τις πληροφορίες στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου υγείας των ανδρών και των γυναικών.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για σωστή ενημέρωση τόσο των γιατρών όσο και του κοινού, το «Κυπριακό Φόρουμ για την Υγεία της Γυναίκας» σε συνεργασία με τον «Ιατρικό Σύλλογο Λευκωσίας – Κερύνειας Ιπποκράτης» διοργανώνουν την 1η Πολυθεματική Ημερίδα «Γυναίκα και Υγεία». Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Βουλής Κυρίας Αννίτας Δημητρίου, και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Θα διεξαχθεί στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής στη Λευκωσία, στις 28 Μαΐου 2022 από τις 08:00 μέχρι τις 18:30.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό οι οποίοι θα αναπτύξουν ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την γυναικεία υγεία από την Εφηβεία στην Αναπαραγωγική Ηλικία, στην Εμμηνόπαυση και στη Γήρανση. Η Ημερίδα απευθύνεται σε γιατρούς και νοσηλευτές αλλά θα είναι ανοικτή και για το ευρύ κοινό.

Η εγγραφή είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένων θέσεων συστήνουμε όπως οι εγγραφές γίνουν μέχρι τις 24/5/2022.

Για εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του Κυπριακού Φόρουμ για την Υγεία της Γυναίκας στο Facebook: Cyprus Forum for Women's Health.

Γραμματεία του Συνεδρίου είναι η Keystone Conferences & Events (Τηλέφωνο 2276 2683, emailkeystone@keystone-conferences.com).

teliko_programma-exofyllo_page-0001.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ