Το φουτουριστικό ιπτάμενο όχημα της «Jetson» θυμίζει κάτι από τα 60s [BINTEO]

Οι δημιουργοί του λένε πως θέλουν να μετατρέψουν όλους τους κατοίκους των πόλεων σε πιλότους, καλά θα πάει κι αυτό.

Article featured image
Article featured image


Ακόμα ένα βίντεο επιτυχημένης δοκιμής του μονοθέσιου ιπτάμενου οχήματος «Jetson ONE» δόθηκε στη δημοσιότητα και οι εικόνες μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από το «The Jetsons», το πετυχημένο κόμικ που έγινε σειρά κινουμένων σχεδίων το 1962.

Η σειρά παρουσίαζε την ζωή μιας οικογένειας που ζούσε στο κοντινό μέλλον και για να μετακινούνται χρησιμοποιούσαν ένα χαρακτηριστικό ιπτάμενο όχημα, από το οποίο φαίνεται πως μια νεοφυής εταιρία στη Σουηδία εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει το «Jetson ONE», για γρήγορες μετακινήσεις μέσα στις πόλεις.



Πρόκειται για ένα σκάφος που ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων e-VTOL, μπορεί να δηλαδή να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα γεγονός που το καθιστά ιδανικό για μετακινήσεις εντός των αστικών περιοχών. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο σκάφος, εύκολο στον χειρισμό με το οποίο, όπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας «Jetson», θέλουν να μετατρέψουν όλους τους κατοίκους των πόλεων σε πιλότους.

Το όχημα μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 101,38 km/h με αυτονομία περίπου 32 km και οι προγραμματιστές του ισχυρίζονται ότι «ο καθένας μπορεί να αγοράσει και να οδηγήσει ένα».

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος της «Jetson», για να παραλάβετε το δικό σας ιπτάμενο όχημα απαιτείται μια προκαταβολή ύψους 22 χιλ. δολαρίων και μια τελική πληρωμή 70 χιλ. δολαρίων, όταν το «Jeston ONE» σας είναι έτοιμο για παράδοση από το εργοστάσιο. Σημειώνεται ωστόσο πως, ολόκληρη η παραγωγή του 2022 έχει εξαντληθεί, αλλά δέχονται παραγγελίες για παράδοση το 2023.



Το σκάφος είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί κάποιος να το συναρμολογήσει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού του. Είναι πολύ ελαφρύ αποτελούμενο από ένα σκελετό αλουμινίου και ανθρακονημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ