Στο μεταξύ, έρευνα αποκαλύπτει τους χειρότερους οδηγούς στην Ευρώπη

Επιθετικοί, επικίνδυνοι και μεθυσμένοι, έτσι περιγράφονται οι Ευρωπαίοι οδηγοί.

Article featured image
Article featured image

Επιθετικοί, επικίνδυνοι και μεθυσμένοι. Έτσι περιγράφονται οι Ευρωπαίοι οδηγοί, τουλάχιστον σύμφωνα με τους συμπατριώτες τους, σε μια έρευνα που, για ακόμη μία φορά, αναδεικνύει και τις «ομορφιές» της χώρας μας όσον αφορά την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων. 

Η έρευνα διεξήχθη τον Μάρτιο του 2022 από την Ipsos για την εταιρεία Vinci Autoroutes, η οποία επιβλέπει τους γαλλικούς αυτοκινητοδρόμους έγινε σε δείγμα 12.400 Ευρωπαίων.

Τουλάχιστον 1.000 οδηγοί από 11 χώρες ερωτήθηκαν για τις οδηγικές τους συνήθειες αλλά και εκείνες των άλλων οδηγών, τόσο στη χώρα τους όσο και στο εξωτερικό.


Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 79% των Ευρωπαίων πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τους συμπατριώτες οδηγούς, την ώρα που –ασφαλώς- το 97% εξ αυτών θεωρεί τον εαυτό του ως άριστο οδηγό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 42% των Πολωνών οδηγεί «για τον εαυτό του» (σε σύγκριση με το 7% των Ισπανών), ενώ το ένα τέταρτο των Βρετανών ισχυρίζεται ότι δεν έχει την ίδια συμπεριφορά πίσω και μπροστά από το τιμόνι. Επίσης, μόλις το 16% των Ιταλών θεωρεί τους συμπατριώτες του οδηγούς ευγενικούς, ενώ το 14% των Γάλλων οδηγών βλέπει τους Γάλλους οδηγούς αρκετά στρεσαρισμένους.

Ωστόσο, όταν καλούνται να κρίνουν τους οδηγούς άλλων χωρών, τα πράγματα αλλάζουν αρκετά. Οι Γερμανοί –περιβόητοι για τους ταχύτατους αυτοκινητοδρόμους τους- θεωρούν ότι μόλις το 30% των ξένων οδηγών είναι επιθετικοί, και ακόμη λιγότεροι ανεύθυνοι.

Οι λιγότερο επικριτικοί είναι οι Ισπανοί και οι Βρετανοί. Μόνο 70% από αυτούς έχουν κάτι αρνητικό να δηλώσουν για τους «συναδέλφους» τους στην κεντρική Ευρώπη. Σας φαίνεται μεγάλο το ποσοστό; Περιμένετε να ακούσετε και τα υπόλοιπα.

Οι πιο επικριτικοί απέναντι στις οδηγικές συνήθειες των άλλων Ευρωπαίων είναι –ναι, σωστά διαβάζετε- οι Έλληνες: Το 91% των Ελλήνων τοποθετείται αρνητικά απέναντι στους άλλους οδηγούς.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ