Μια ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη

Νέες/οι καλλιτέχνιδες/ες προτείνουν ενότητες έργων με εικαστικές εγκαταστάσεις, σχέδια, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφίες, βίντεο και πρακτικές συμμετοχικής τέχνης.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Έργα της Κωνσταντίνας Θεοδώρας Καϊμακκάμη


Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στην έκθεση των τελειοφοίτων του, με τίτλο FINAL CUTS 2022, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 9 Μαΐου 2022 στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού. Η συνεργασία των δύο οργανισμών, πανεπιστημιακού και δημοτικού, πριμοδοτεί ενεργά το πολιτιστικό αφήγημα της πόλης της Λεμεσού.

Σημειώνεται πως φέτος είναι η πρώτη χρονιά αποφοίτησης φοιτητριών/ών από το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του πρώτου και μοναδικού τμήματος Καλών Τεχνών σε δημόσιο πανεπιστήμιο της χώρας.

Στο πλαίσιο της εικαστικής αυτής έκθεσης, οι νέες/οι καλλιτέχνιδες/ες προτείνουν ενότητες έργων με εικαστικές εγκαταστάσεις, σχέδια, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφίες, βίντεο και πρακτικές συμμετοχικής τέχνης. Η έκθεση σηματοδοτεί την πύλη των φοιτητριών/ών προς την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, ενώ φιλοδοξεί να ενθαρρύνει μια ανανέωση των εικαστικών δεδομένων της πόλης της Λεμεσού και της Κύπρου ευρύτερα.

Έλενα Σαμούτα.jpg
Έλενα Σαμούτα



Η φρεσκάδα που διατρέχει το έργο των νέων, ανερχόμενων καλλιτεχνών εντάσσεται όχι μόνο στο πλαίσιο της κυπριακής πραγματικότητας, αλλά αντανακλά οικουμενικές θεματικές: τον πόλεμο, το τραύμα, τη βία, τον πόνο, τη μνήμη, την παιδικότητα, τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, τον ρόλο των τεχνών και του καλλιτέχνη. Καλλιτεχνικές ανησυχίες όπως οι παραπάνω, συνθέτουν έναν πολυδιάστατο μικρόκοσμο των ζωτικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η νέα γενιά των καλλιτεχνών, στον πυρήνα της κοινωνίας μας.

Έλενα Οδυσσέως, Elena Odysseos.jpg
Έλενα Οδυσσέως


INFO


FINAL CUTS 2022: Έκθεση Τελειοφοίτων του Τμήματος Καλών Τεχνών, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Χώρος διεξαγωγής: Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού, Αποθήκες Παπαδάκη

Εγκαίνια: 9 Μαΐου 2022 στις 7 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 10-12 Μαΐου 2022

Ωράριο λειτουργίας: 10.00 – 18.00

Επικοινωνία: 25 367700

www.facebook.com /Limassol Municipal Arts Center - Apothikes Papadaki

Instagram.com / apothikespapadaki

Νικόλ Κυπριανίδου.JPG
Νικόλ Κυπριανίδου

Μαρία Αγησιλάου.jpg
Μαρία Αγησιλάου

Μικαέλα Ευσταθίου.jpg
Μικαέλα Ευσταθίου

τουφεξής.jpg
Μάριος Τουφεξής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ