Μια Κύπρια επιστήμονας στη λίστα του Forbes με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους κάτω των 30

Στη λίστα «30 Under 30» βρέθηκαν επίσης, και τρεις Έλληνες.

Article featured image
Article featured image


Στη λίστα του Forbes για τους σημαντικότερους ανθρώπους κάτω των 30 ετών υπάρχουν επαγγελματίες όλων των κατηγοριών, από την καινοτομία και την ιατρική μέχρι τον πολιτισμό και τη μόδα.

Η έβδομη ετήσια λίστα Forbes Under 30 Europe δείχνει τη δύναμη που έχουν οι νέοι επιχειρηματίες και ηγέτες να μεταμορφώσουν τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Η φετινή τάξη επαναπροσδιορίζει με τόλμη 10 βιομηχανίες σε σχεδόν 30 χώρες. Στα στατιστικά στοιχεία της λίστας επισημαίνεται ότι από τους σπουδαίους στον τομέα τους κάτω των 30 ετών ποσοστό 1% αναγνωρίζεται ως non binary, το 41% ως γυναίκα και το 58% ως άνδρας.


Η Κύπρια που περιλήφθηκε στη λίστα

Ξένια Μισκουρίδου/Επιστήμη- Υγεία

miscouridou.jpg


Η Ξένια Μισκουρίδου, με καταγωγή από την Κύπρο, είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στοχεύει να χρησιμοποιήσει μοντέλα μηχανικής μάθησης για το κοινωνικό καλό με απώτερο σκοπό να επηρεάσει τη δημόσια πολιτική στην υγεία.

Συνέβαλε να χαρακτηριστεί μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και ο αντίκτυπός της στη Βραζιλία. Η εργασία της δημοσιεύτηκε στο Science και χρησιμοποιήθηκε από φορείς χάραξης πολιτικής όπως ο ΠΟΥ.


Οι Έλληνες που βρέθηκαν στη λίστα


Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη/Τέχνες και Πολιτισμός

vogiatzaki.jpg


Μέλος έκτης γενιάς της οικογένειας των Swarovski, η Rafail-Vogiatzak καλύπτει την πολιτιστική χροιά της λίστας «30 Under 30». Ίδρυσε τη βιώσιμη, πολυτελή επιχείρηση τσαντών της, Marina Raphael, το 2018.

Είναι αγαπητή σε διασημότητες από τη Rita Ora έως την Jessica Alba και λειτουργεί με στόχο τη δημιουργία μηδενικών απορριμμάτων στο περιβάλλον. Η μάρκα οδεύει προς τον διπλασιασμό των πωλήσεών της φέτος στα 2,6 εκατομμύρια δολάρια.


Σταύρος Παπαδόπουλος/Τεχνολογία

papadopoulos.jpg
Σταύρος Παπαδόπουλος (αριστερά) με τον συνεργάτη του και συνιδρυτή της Lendis, Julius Bolz.

Γιος Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, ο Σταύρος Παπαδόπουλος, συνίδρυσε την εταιρεία Lendis, μια εταιρεία SaaS που επιτρέπει στους πελάτες να στήνουν και να διαχειρίζονται τα πάντα στο γραφείο τους: φορητούς υπολογιστές, iPhone, λογισμικό, ακόμη και έπιπλα γραφείου.

Η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα 32 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο Series A με επικεφαλής την Keen Venture Partners και την Circularity Capital, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότησή της (συμπεριλαμβανομένου του χρέους) σε πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια.


Αλέξανδρος Άνθης/Επιστήμη-Υγεία


Alexandre Anthis-30-under-30_city.pngΜεγαλωμένος στην Κέρκυρα, ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της επιστήμης σπουδάζοντας Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Στα 29 του χρόνια ο Αλέξανδρος Άνθης με την startup Veltist, ανέπτυξε το AnastoSeal, ένα χειρουργικό συγκολλητικό επίθεμα για την πρόληψη διαρροών μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σήψη και να αποδειχθούν θανατηφόρες.

Συγκέντρωσε πάνω από 500.000 δολάρια για να αναπτύξει την τεχνολογία αυτή. Τα ευρήματα και η λειτουργία του αυτοκόλλητου επιθέματος δημοσιεύτηκαν στο Journal of Advanced Functional Materials πέρυσι.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ