Πτήση επέστρεψε πίσω επειδή ο πιλότος δεν είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του

Συμβαίνει και στις καλύτερες αεροπορικές.

Article featured image
Article featured image


Η Virgin Atlantic ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες αφού μια πτήση της αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ο ένας εκ των δύο πιλότων ήταν ακόμα σε εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, το Airbus της Virgin Atlantic ήταν καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης από το Χίθροου του Λονδίνου, όταν αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω εξαιτίας του δεύτερου πιλότου που δεν είχε ολοκληρώσει το τελικό του τεστ πτήσης.

Το αεροπλάνο πετούσε επί περίπου 40 λεπτά και βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ιρλανδίας, όταν έγινε η «ανακάλυψη», η οποία προσέθεσε μια καθυστέρηση σχεδόν τριών ωρών στην προγραμματισμένη ώρα άφιξης.

ιρλανδίαλονδίνο.jpg



Ενώ και οι δύο πιλότοι είχαν πλήρη άδεια, αλλά και τα προσόντα να χειρίζονται το αεροσκάφος, διαπιστώθηκε ότι ο έμπειρος -κατά τα άλλα- δεύτερος πιλότος που δούλευε στην εταιρεία από το 2017, δεν κατείχε την ιδιότητα του διαπιστευμένου εκπαιδευτή. Ουσιαστικά δεν είχε ολοκληρώσει την τελική του αξιολόγηση, η οποία όμως, είναι απαραίτητη από τους εσωτερικούς κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας.

Η «σύζευξη» των πιλότων δεν παραβίαζε κανέναν κανονισμό, αλλά, καθώς δεν συμμορφωνόταν με τα εσωτερικά πρωτόκολλα εκπαίδευσης της Virgin Atlantic, αποφασίστηκε ότι το αεροπλάνο θα έπρεπε να επιστρέψει για αλλαγή πληρώματος, αντικαθιστώντας τον «καταρτισμένο δεύτερο πιλότο» με έναν νέο, εξήγησε αργότερα η εταιρεία.

Η πτήση εν τέλει έφτασε στη Νέα Υόρκη δύο ώρες και 40 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα.

resizeκφξφ.jpg



Σε δήλωσή της στο LADbible, η Virgin Atlantic είπε: «Λόγω ενός σφάλματος στο ρόστερ, η πτήση VS3 από το Χίθροου προς τη Νέα Υόρκη-JFK επέστρεψε στο Χίθροου τη Δευτέρα 2 Μαΐου λίγο μετά την απογείωση. Ο καταρτισμένος δεύτερος πιλότος, ο οποίος πετούσε μαζί με έναν έμπειρο καπετάνιο, αντικαταστάθηκε με νέο πιλότο, για να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τα εκπαιδευτικά πρωτόκολλα τής Virgin Atlantic, τα οποία υπερβαίνουν τα βιομηχανικά πρότυπα.

»Ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε στους πελάτες μας που έφτασαν δύο ώρες και 40 λεπτά αργότερα από το προγραμματισμένο ως αποτέλεσμα της αλλαγής του πληρώματος».


Με πληροφορίες από LADbible.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ