6χρονος κέρασε τους συμμαθητές του ζελεδάκια μαριχουάνας της μαμάς του

Τα παιδάκια άρχισαν να νοιώθουν δύσπνοια, ναυτία και λήθαργο και οι Αρχές νόμισαν αρχικά πως δηλητηριαστήκαν από μονοξείδιο του άνθρακα.

Article featured image
Article featured image


Μια γυναίκα από το Μίσιγκαν κατηγορήθηκε για κακοποίηση παιδιών δεύτερου βαθμού, αφού το 6χρονο παιδί της πήγε στο σχολείο με μια συσκευασία που περιείχε σπιτικά ζελεδάκια με μαριχουάνα και κέρασε τους συμμαθητές του.

Η Melinda A. Gaticia, από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, παραδόθηκε στις αρχές της κομητείας Genesee την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το WNEM-TV.

mitera-6xronou-marixouana_city.jpg
Η Melinda Gaticia, μητέρα του 6χρονου μαθητή. Φωτογραφία: Genesee County Sheriff's Office



Όταν τα παιδάκια έφαγαν τα ζελεδάκια που τους πρόσφερε ο συμμαθητής τους, άρχισαν να νιώθουν άρρωστα. Τουλάχιστον τέσσερις μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού ένιωσαν «δύσπνοια, ναυτία και λήθαργο».

Ο σερίφης της κομητείας, Genesee Christopher Swanson, είπε ότι οι ντετέκτιβ αρχικά πίστεψαν ότι οι μαθητές αρρώστησαν λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, αλλά η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι τελικά οι μαθητές βρίσκονταν υπό την επήρεια της ουσίας THC.



Ο εισαγγελέας David Leyton, είπε ότι τα σπιτικά ζελεδάκια συσκευάστηκαν σε ένα σακουλάκι «Life Savers Gummies» και αφέθηκαν σε εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία μέσα στο σπίτι, όπου το παιδί τα βρήκε και τα πήγε στο σχολείο.

«Καταλαβαίνουμε ότι η μαμά μάλλον έκανε ένα λάθος εδώ. Κανείς δεν λέει ότι είναι εγκληματίας. Έκανε ένα λάθος, αλλά είναι ένα λάθος που έχει προκαλέσει πανωλεθρία», είπε o Leyton.

«Πρόκειται για μια εγκληματική συμπεριφορά που θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί με μερικές απλές προφυλάξεις. Αναγκάστηκα να κατηγορήσω μια μητέρα για κακοποίηση παιδιών δεύτερου βαθμού επειδή άφησε τα ζελεδάκια μαριχουάνας της... σε προσβάσιμο χώρο από το 6χρονο παιδί της», πρόσθεσε.

lifesavers-gummies-lifesavers-944826_city.jpg
Συσκευασίες με ζελεδάκια «Life Savers»



Ενώ η ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας είναι νόμιμη στην πολιτεία του Μίσιγκαν, είπε, «αυτό που δεν είναι νόμιμο είναι να αποθηκεύεται σε ένα σακουλάκι όπως αυτό», και έδειξε μια συσκευασία με ζελεδάκια «Life Savers».

«Αν θέλεις να κάνεις edibles... πρέπει να τα φυλάς σωστά. Είναι σαν όπλο στο σπίτι σου», είπε ο Λέιτον.

Σύμφωνα με το WNEM, τρεις μαθητές βγήκαν από το νοσοκομείο το Σάββατο, ενώ ο τέταρτος μαθητής πήγε στο σπίτι την Κυριακή.

Η Gaticia θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστεί για κακοποίηση παιδιών δεύτερου βαθμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ