Δημοσιογράφος στην Αυστραλία σταμάτησε live μετάδοση για να σώσει 10χρονο από πνιγμό

Ο Paul Burt έσκισε το πουκάμισό του και βούτηξε μέσα στα άγρια κύματα.

Article featured image
Article featured image


Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο από την Αυστραλία, στο οποίο ένας δημοσιογράφος σταμάτησε την live μετάδοση και έσπευσε να σώσει ένα 10χρονο αγόρι, βουτώντας στη θάλασσα, την περασμένη Πέμπτη.

Ο Paul Burt πραγματοποιούσε ένα ρεπορτάζ στην παραλία, για το κανάλι 7NEWS, όταν παρατήρησε ότι ένα αγόρι πίσω του πάλευε με τα κύματα. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να σταματήσει τη live μετάδοση, να σκίσει το πουκάμισό του και να βουτήξει μέσα στη θάλασσα για να σώσει το αγόρι.

Στο σημείο βρέθηκαν και άλλοι κολυμβητές, οι οποίοι προσπάθησαν να βοηθήσουν για να βγάλουν έξω από το νερό το αγόρι, το οποίο είχε παρασυρθεί από τα δυνατά ρεύματα.

«Μια οικογένεια μπήκε μέσα στη θάλασσα, και τους ρούφηξε όλους το κύμα και τα ρεύματα», ανέφερε στην πρώτη του δήλωση, αφού βγήκε από το νερό ο δημοσιογράφος.

«Το αγόρι το παρέσυραν τα ρεύματα. Περίπου τέσσερεις ή πέντε από εμάς πηδήξαμε μέσα και ουσιαστικά το τραβήξαμε πίσω στην παραλία. Ζει, αναπνέει, έχει τις αισθήσεις του, μιλάει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο 10χρονος είχε καταπιεί πολύ νερό», δήλωσε στην συνέχεια.

«Το ψάχναμε για περίπου 10 λεπτά και βουτούσαμε κάτω από τα κύματα. Σκεφτόμουν ότι τον χάσαμε, τον χάσαμε. Σκεφτόμουν τον γιο μου που είναι στην ίδια ηλικία. Αρχίσαμε να βγαίνουμε από το νερό και τότε ακούσαμε κάποιον να λέει: "Να 'τος, να 'τος"», είπε.

Ευτυχώς, το 10χρονο αγόρι σώθηκε και του παρείχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ