Πέθανε ο Κώστας Γκουσγκούνης

Ο πρωταγωνιστής των ελληνικών ερωτικών ταινιών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Article featured image
Article featured image


Ο Κώστας Γκουσγκούνης πέθανε την Παρασκευή (06/05/22) στα 91 του στο Θριάσιο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς. Στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια του, Δημήτρης και Κώστας. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00, στην Αρτέμιδα, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Η ανάρτηση με την οποία έγινε γνωστός ο θάνατος του Κώστα Γκουσγκούνη:


Ποιος ήταν ο Κώστας Γκουσγκούνης

Ο Κώστας Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931. Η βασική του δουλειά ήταν φωτογράφος, τέχνη που έμαθε στη θεσσαλική πόλη από τον πατέρα του Δημήτρη και στη συνέχεια όταν ήρθε στην Αθήνα, άνοιξε δικό του φωτογραφείο, στον Χολαργό. Παράλληλα, έπαιξε ως κομπάρσος σε αρκετές ταινίες, αλλά έγινε γνωστός κυρίως για αυτές με ερωτικό περιεχόμενο, στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: Ήταν Άξιος, Ηδονοβλεψίας, Σεξ…13 Μποφώρ, και άλλες.

Έχει επίσης παίξει σε θεατρικό έργο, αλλά και στην τηλεόραση, όπως στο Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην ΕΡΤ (1975). Λόγω της φήμης του, το 2010, σε ηλικία 79 ετών, έγινε ξανά πρωταγωνιστής σε ερωτική ταινία.

Είχε βραβευτεί στο 3ο και στο 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου το 2005 και το 2010, αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ