Η Erika δίνει στους υπαλλήλους της μισάωρα διάλειμματα για να αυτοϊκανοποιηθούν

Προσφέρει μάλιστα και ειδικό χώρο απομόνωσης ο οποίος περιέχει τα απαραίτητα βοηθήματα.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από instagram / @erikalustfilms


Η εταιρεία ταινιών για ενήλικες «Erika Lust Films», με έδρα τη Βαρκελώνη, λέει ότι έχει βρει το μυστικό για να αποδίδουν καλύτερα οι εργαζόμενοί της. Τους δίνει κάθε μέρα 30 λεπτά διάλειμμα για να αυτοϊκανοποιηθούν.

Η εταιρεία μάλιστα προσφέρει στους υπαλλήλους της και ειδικό χώρο απομόνωσης μέσα στην εταιρεία ο οποίος έχει όλα τα απαραίτητα βοηθήματα, περιοδικά και βιντεοταινίες. Η ίδια η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, η Erika Lust, εξηγεί πως αυτό δεν είναι μόνο μια πράξη εκτίμησης προς τους εργαζομένους της αλλά και ένας τρόπος για να αισθάνονται καλά και κατά συνέπεια, να αποδίδουν καλύτερα.



«Η αλήθεια είναι ότι ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν το άγχος, να ρυθμίσουν τον ύπνο τους και να συνδεθούν με το σώμα και τις σεξουαλικές τους επιθυμίες, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων», λέει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Τι λένε όμως οι εργαζόμενοι; Οι περισσότεροι έχουν δει το «διάλειμμα» θετικά. Λένε μάλιστα ότι τους βοηθάει να ανακουφιστούν από το άγχος και κατά τη διάρκεια της ημέρας να αποδίδουν ακόμη περισσότερο και να είναι παραγωγικοί. Τους βοηθάει επίσης, όπως λένε, να αποβάλλουν την όποια επιθετικότητα έχουν ή μπορεί να εμφανίσουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.


Η ανατρεπτική Erika Lust

H Erika Lust είναι Σουηδή σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός ταινιών και συγγραφέας. Ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη και θεωρείται μια από τις πρωτοπόρες της φεμινιστικής πορνογραφίας.

Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες με κύριο θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το 2004 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής «Erika Lust Films», η οποία εξειδικεύεται στις φεμινιστικές ερωτικές ταινίες.

Η ίδια προτιμά να χρησιμοποιεί για το έργο της, τον όρο «ηθικό πορνό». Η δουλειά της διαφέρει μεταξύ άλλων από το συμβατικό πορνό, καθώς στην εταιρεία της εργάζονται κυρίως γυναίκες, από το μακιγιάζ έως την κάμεραμαν και την τεχνικό ήχου.

Οι ταινίες της έχουν διακριθεί σε διάφορα φεστιβάλ, ενώ το 2019 ήταν ανάμεσα στη λίστα του BBC («BBC 100 Women 2019») με τις 100 πιο επιδραστικές γυναίκες του κόσμου.



Με πληροφορίες από in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ