Γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης δέχτηκε ομοφοβική επίθεση από ανήλικους

«Μου επιτέθηκαν και ο ένας μου έχωσε μπουνιά επειδή έχω βαμμένα μαύρα νύχια και όταν ρώτησαν αν είμαι γκέι τους είπα ναι».

Article featured image
Article featured image


Ομοφοβική επίθεση από τέσσερις ανηλίκους δέχθηκε στο σταθμό του μετρό στο Περιστέρι της Αθήνας, ο ηθοποιός και τραγουδιστής Ιάσονας Μανδηλάς το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως κατήγγειλε με βίντεό του στο Instagram ο Ιάσονας Μανδηλάς, τέσσερα άτομα του επιτέθηκαν, με έναν εξ αυτών να του ρίχνει μπουνιά, «επειδή είχε βαμμένα νύχια».

«Απλώς θέλω να σας ενημερώσω ότι 4 άτομα στο σταθμό του Περιστερίου μου επιτέθηκαν και το ένα μου έχωσε μπουνιά, επειδή έχω βαμμένα μαύρα νύχια και όταν ρώτησαν αν είμαι γκέι τους είπα ναι. Ναι προσέχετε πολύ», είπε ο Ιάσονας Μανδηλάς.



Το πρωί της Παρασκευής, ο ηθοποιός μίλησε σε ελληνική εκπομπή για την επίθεση που δέχθηκε.

«9 η ώρα το βράδυ, είχα μόλις τελειώσει την πρόβα μου για το Pride, αυτό είναι το ειρωνικό, γιατί θα εμφανιστώ εκεί το Σάββατο. Ήταν να πάρω το μετρό, λέω ας πάρω ένα σουβλάκι, να κάτσω να ηρεμήσω. Κάθομαι, παίζω με το κινητό μου και με πλησιάζουν τρία 14χρονα, 1.69 μάξιμουμ, 50 κιλά, με το τσιγάρο και μου κάνει ο ένας γιατί έχεις βαμμένα τα νύχια; Έτσι, μου αρέσουν, λέω, πειράζει;», περιγράφει.

«Μου λέει κοίτα τα δικά μου είναι αντρίκια, αυτά είναι νύχια. Λέω τα δικά μου είναι αδελφίστικα, συγγνώμη, αλλά έτσι μου αρέσουν. Δεν μπορούσα με τίποτα να διανοηθώ ότι ένα παιδί 13-15 χρονών θα πήγαινε να κάνει bullying σε εμένα που είμαι 30, στις 9 το βράδυ σε μια πλατεία. Άρχισα να φορτώνω, αλλά λέω "ήρεμα"», εξηγεί.

Όπως ανέφερε αργότερα, δεν πίστευε ότι τα παιδιά αυτά θα το τραβούσαν κι άλλο, όμως η συνέχεια ήταν χειρότερη.



«Ειπώθηκαν πολλά που δεν μπορούν να ειπωθούν τώρα για το πώς και τι κάνω στο κρεβάτι μου. Ο ένας ήταν έξαλλος, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Σοκαρίστηκε. Οι άλλοι συμμετείχαν πιο λίγο. Κάποια στιγμή ήρθε μια κυρία που με αναγνώρισε, είχε δει το coming out μου τον Δεκέμβριο και ήξερε την ιστορία μου και τότε, σηκώθηκαν κι έφυγαν», λέει.

Ωστόσο, το θέμα δεν έμεινε εκεί. «Τραβάω ένα βίντεο με το κινητό μου για να πω σε όσους με ακολουθούν ότι πρέπει να προσέχουν, γιατί ακόμα και στις 9 το βράδυ σε μια πλατεία, μπορεί κάποιος να τους επιτεθεί. Μου ζήτησαν να τους δείξω το κινητό μου κι είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Φεύγω λοιπόν, κατεβαίνω τις σκάλες κι ο ένας με έφτυσε από πάνω. Τρέχουν πίσω μου και ο ένας με τράβηξε από τη τσάντα, προσπάθησα να τον αποφύγω και ο άλλος μου έριξε μπουνιά στη μούρη. Έπεσα κάτω. Ήταν 14 χρονών. Δεν πέρασε καν από το μυαλό μου να αντιδράσω με βία. Σηκώθηκα κι έτρεξα και πήγα στην αστυνομία και έκανα κατάθεση», είπε κλείνοντας ο Ιάσονας Μανδηλάς.


Με πληροφορίες από rosa.gr, protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ